Published On: Ned, svi 5th, 2013

Mihaela nazvala homoseksualce sebičnjacima, pa smijenjena

RIM – Podtajnica u Ministarstvu za jednakost u Vladi Italije Mihaela Biancofore smijenjena je nakon samo 24 sata na dužnosti, nakon što je rekla da su “homoseksualci sami izazvali diskriminaciju svojim getoiziranje”.
“Samo jednom voljela bih vidjeti udruge homoseksualaca da, umjesto što se stalno getoiziraju, na primjer osude val nasilja nad ženama. Homoseksualci samo brane svoje interese i samo ih interesa”, rekla je ona za talijanske medije, odbacujući optužbe da je homofobična.
Grupe za prava homoseksualaca demonstrirale su jučer nakon što je Mikaela Bjankofjore, zastupnik u parlamentu iz partije Narod slobode / PDL / Silvija Berlusconija, postavljena za podtajnika, navodeći da su njene izjave homofobske.
Mediji navode da su njezini komentari naljutili premijera Enrikea Letu jer je on apelirao na sve članove vlade da daju oprezne i umjerene izjave za medije i raditi kao tim.
Vladu Lete čine njegova Demokratska partija / PD /, Berlusconijeva / PDL / i snage središta predvođene bivšim premijerom Mariom Montijem. Ovakva struktura čini je slabom alijansom, koja je na silu udružila bivše političke neprijatelje, navodi BBC.