Published On: Sub, pro 5th, 2020

Mijićeva: Nije mi provaljeno u stan

SARAJEVO – Monika Mijić, članica Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH (VSTS) izjavila je za “Nezavisne” da nije bilo nikakve provale u njen stan, niti joj je bilo što ukradeno, a informaciju o tome dobila je od medija i ne zna kako se uopće takva informacija pojavila.

Podsjetimo, prethodno je Tužilaštvo BiH saopćilo da je formiralo predmet nakon zaprimljene informacije da su nepoznati počinioci tijekom četvrtka provalili u stan u Sarajevu koji koristi članica Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Monika Mijić i tom prilikom ukrali, između ostalog, i predmete koji se mogu dovesti u vezu s aktualnim dešavanjima u VSTS-u.

“Ništa mi nije ukradeno niti je bilo bilo kakve provale u moj stan. Cijeli dan u medijima demantiram tu informaciju. Novinari su me zvali i rekli su mi da je Tužiteljstvo BiH formiralo predmet, ali mene nitko nije obavijestio”, rekla je Mijićeva.

Dodala je da je povodom priopćenja koje je poslalo Tužilteljstvo BiH, razgovarala s portparolom te institucije.

Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH rekao je za “Nezavisne” da su informaciju o provali u stan dobili od MUP-a KS i s tim u vezi Tužilaštvo je formiralo predmet.

“U cilju provjere navedenog Tužilaštvo BiH će sprovesti neophodne istražne radnje u suradnji s nadležnim policijskim agencijama i drugim državnim organima”, priopćeno je u petak iz Tužiteljstva BiH.