Published On: Sub, lip 26th, 2021

“MIJEŠANJE U UNUTARNJE STVARI” SDP BiH napao SDP Hrvatske jer je protiv Rezolucije o BiH: “Tonete sve dublje”

SDP BiH napao je imenjaka iz Hrvatske, stranku koja je posljednjih godina, napokon, razumjela politički realitet Bosne i Hercegovine, shvativši što se krije iza ideje “građanske BiH”.

SDP BiH nazvao je sramotnim poteze zastupnika SDP-a Hrvatske Romane Jerković, Predraga Freda Matića, Biljane Borzan i Tonina Picule, koji su glasali protiv usvajanja Rezolucije o Bosni i Hercegovini Europskog parlamenta.

Kažu da je SDP Hrvatske godinama na tragu razmišljanja i uvjerenja svog bivšeg predsjednika Zorana Milanovića koji, njihov je stav, već zadugo, a to čini i sada, BiH promatra kao skupinu plemena.

“Stoga je potpuno jasno zašto podržavaju HDZ Bosne i Hercegovine i njihove nazadne ideje o legitimnom predstavljanju naroda, što HDZ godinama pokušava nametnuti, ucjenjujući sve one koji su jasno i glasno stali u obranu građanskog koncepta Bosne i Hercegovine”, kažu iz SDP-a BiH.

Dodali su da im je jasno da je SDP Hrvatske u posljednjoj dekadi skrenuo udesno, nadajući se da će time pridobiti barem šačicu glasača desnice, ali kako iz godine u godinu sve dublje tonu tražeći se u desnom glasačkom tijelu, nije im jasno zašto ne odustanu od tog koncepta.

“Koncept, za koji smo se nadali da će biti napušten izborom novog predsjednika SDP-a Hrvatske Peđe Grbina, koji je jedini godinama ukazivao na pogubnu politiku Milanovića spram BiH. Međutim, očigledno je da je nastavio njegovim koracima, pod pritiskom socijaldemokratskog desničara Tonina Picule”, naglašavaju iz SDP-a BiH.

U zaključku su pozvali “višedesetljetne partnere i prijatelje iz SDP-a Hrvatske da prestanu s praksom miješanja u unutarnje stvari Bosne i Hercegovine i odustanu od desničarske politike, čime će sigurno poboljšati svoj politički status u Hrvatskoj”, prenosi Dnevnik.ba