Published On: Uto, pro 10th, 2019

Migranti u sedam autobusa napustili Vučjak: Bit će smješteni u prihvatnom centru kod Sarajeva

Migranti koji su boravili na Vučjaku trebali bi ostati u Hadžićima dok se za smještaj ne osposobe objekti u krugu bivše vojarne

Sedam autobusa u kojima su bili ilegalni migranti napustilo je u utorak kasno poslije podne dosadašnji logor Vučjak kod Bihaća zaputivši se ka Sarajevu kako bi na novu lokaciju prevezli nekoliko stotina osoba kojima će biti osigurani prikladni uvjeti za smještaj u zimskom razdoblju.

Još uvijek nema zvaničnih informacija o tome da li je u ovom kampu ostalo migranata, a pristup novinarama još nije omogućen.

Prema riječima kantonalnog premijera Mustafe Ružnića, izmještanje je proteklo bez problema, migranti nisu pokazali otpor prilikom ukrcavanja u autobuse.

Prije nego će autobusi krenuti za Sarajevo, novinar AA susreo jeskupinu migranata koji su se upravo vratili iz “igre” kako oni nazivaju pokušaje ulaska u Europsku uniju.

Nisu otkrili svoja imena, ali su se svi složili da je Vučjak jako loše mjesto za boravak i da žele ići u Sarajevo, te su zato i požurili kako ne bi propustili autobuse.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare