Published On: Čet, stu 26th, 2020

Migrant napao djevojku nožem! Građani u panici: Tko je sljedeći!?

Javnost u Sarajevu večeras je ponovo uznemirena nakon vijesti da je na Dobrinji nožem napadnuta djevojka, te da joj je otet mobitel.

Napadač na djevojku je migrant afroazijskog porijekla.

Ovo je samo novi u nizu napada koji su se događali prethodnih dana, zbog čega se među građanima sve više javlja strah od izlaska na ulicu u kvartovima koji su do jučer bili mirni i sigurni.

Podsjetimo da se i sinoć dogodio sličan incident, kada je policija u sarajevskom naselju Nedžarići uhitila jednog migranta zbog prijave da je građaninu otuđio mobitel.

Sve ovo događa se nakon što je 17. studenog migrant u naselju Otes na Ilidži brutalno ubio Jasmina Berovića iz Hadžića. Taj zločin izazvao je proteste građana koji su zatražili da počinitelji budu kažnjeni te da se osigura bolja zaštita za sve građane.

Na Dobrinji je večeras nožem napadnuta djevojka koja je povrijeđena, te joj je otet mobitel. Ova informacija “Avazu” je potvrđena u Operativnom centru MUP-a SŽ.

Djevojka je policiji izjavila da je napadač migrant.

Napad se dogodio oko 19.20 sati na Bulevaru branilaca Dobrinje. Upotrijebljen je nož i nanesene su lakše povrede.

U međuvremenu su se informacije o ovom nemilom događaju pojavile i na društvenim mrežama.

Najbolji bh. kikbokser i zastupnik u Skupštini Županije Sarajevo komentirao je za “Avaz” večerašnji napad na Dobrinji, ali i generalno pogoršanu sigurnosnu situaciju.

– Žao mi je što se ovo ponovo dogodilo. Država treba da stane iza svih naših građana i da se poduzmu sve potrebne mjere da se što prije sklone migranti sa naših ulica, odnosno svi oni ljudi koji nemaju nikakav identifikacijski dokument kod sebe. Ne znamo tko su oni, možda su potencijalne ubojice, teroristi – kazao je Poturak.

Apelirao je na nadležne da hitno poduzmu nešto i zaštite bh. građane.

– Postavlja se logično pitanje, tko je sljedeći. Preskupo plaćamo cijenu ovakvog odnosa prema migrantima – zaključio je Poturak.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>