Published On: Sub, srp. 21st, 2018

Migranati iz Bihaća premješteni u centar kod Sarajeva

Nešto manje od stotinjak ilegalnih migranata koji su boravili u Bihaću prebačeno je u migrantski centar Delijaš nedaleko od Sarajeva, potvrdili su iz Službe za poslove sa strancima BiH. Migrantima je tamo osiguran smještaj u čvrstim objektima, zdravstvena zaštita te drugi uvjeti nužni za humani boravak do rješavanja njihovog statusa po podnesenom zahtjevu za azil.

Riječ je o 93 migranta koji su na bihaćkom području boravili na otvrenome u gradskim parkovima, a njihovo premještanje rezultat je nastojanja da se vlastima Unsko-sanske županije pomogne u rješavanju problema smještaja stotina migranata koji tamo traže privremeni smještaj u nastojanju da se domognu Hrvatske i nastave put ka drugim državama Europske unije.

Iz Službe za poslove sa strancima BiH objavili su i najnovije statističke podatke o pristizanju migranata. Prema podacima policijskih agencija u BiH je od početka godine ušlo 8.930 ilegalnih migranata i ogromna većina njih odmah je iskazala namjeru zatražiti azil, iako u konačnici malo tko od njih to doista i učini. Potvrda o traženju azla takvim je osobama uglavnom potrebna kao propusnica za nesmetano kretanje po BiH te za pokušaj nastavka puta ka drugim državama.

Dnevnik.ba

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer