Microsoft u BiH traži tisuću novih ljudi

Dobre vijesti priopćene na konferencijskim panelima, brojni bilateralni razgovori, rasprodaja luksuznih apartmana u rezidencijalnom naselju Poljine, razmjena informacija uz štandove bosanskohercegovačkih kompanija, agencija i banaka, i sklapanje novih poslovnih prijateljstava obilježili su ne samo drugi radni dan a time i cijeli Sarajevo Businerss Forum 2015. završen u četvrtak u Sarajevu.
Za lijepe vijesti, između ostalih, pobrinuo se Omar Krivošija menadžer Microsofta u BiH rekavši da je ovoj kompaniji potrebno 1.000 ljudi sa znanjima iz informatičkih tehnologija. Oni mogu biti iz BiH, regije ili bilo koje države, javlja Indikator.ba.
Ohrabrujuća je i najava iz sarajevskog Klasa da je u primarnu poljoprivrednu proizvodnju spreman investirati 40 milijuna konverntibilnih maraka upravo onoliko koliko je kompanija lani izdvojila za uvoz potrebnih sirovina (žitarica, voća, povrća).
Patrik Herlant menadžer IFAD- a u BiH na bazi proizvodnje zdrave hrane a u nju ubraja i naše gljive ima program kako da iz siromaštva izvuče 15.000 stanovnika BiH./HMS/