MICROSOFT Seosku profesoricu iz Hrvatske Microsoft uvrstio među najinovativnije nastavnike na svijetu

Lidiju Kralj, profesoricu matematike i informatike u OŠ Veliki Bukovec u Varaždinskoj županiji, Microsoft je uvrstio među najinovativnije nastavnike na svijetu, piše Večernji list. Uz projekt “Sigurnost djece na internetu”, pohvale skuplja i njezina metoda učenja koju je sama nazvala “Metoda 270”. Taj broj označava stupnjeve, zaokret u odnosu na klasičan rad u učionici.
– Učenici su na satu aktivni stvaratelji, a ne samo publika. Potičem ih na kreativnost i usvajanje digitalnih obrazovnih sadržaja – objašnjava.
Na njezinoj nastavi računala, internet i mobilni uređaji koriste se za stvaranje novih sadržaja. Takav je način poučavanja najlakše objasniti konkretnim primjerom. Na satu matematike uči se, recimo, o postocima. Učenici 7. razreda dobili su u ruke anketu o sportovima kojima se bave.
Rezultati su prikazani u obliku grafikona pa se tako doznaje da je za 35 posto učenika omiljeni sport nogomet, za 25 posto rukomet i tenis, a za 15 posto odbojka. Snimaju se i videoisječci koji se objavljuju na YouTubeu. Učenici poučavaju svoje kolege, uče kako izraditi kvizove na Zondleu, online-platformi za učenje kroz računalne igre, koriste alat poput Blendspacea, izrađuju PowerPoint prezentacije…