Predsjedništvo HDZ-a na sjednici održanoj u petak smijenilo je s mjesta međunarodnog tajnika Davora Ivu Stiera, neslužbeno doznajemo. Smjenom s funkcije međunarodnog tajnika Stier je automatizmom prestao biti član predsjedništva stranke. Iz HDZ-a objašnjavaju da je promjena na mjestu međunarodnog tajnika HDZ-a obavljena u dogovoru sa Stierom Novi međunarodni tajnik HDZ-a je Miro Kovač, nekadašnji […]

" />
Published On: Pet, sij 24th, 2014

KARAMARKO OSTAJE MESIĆEVAC: Smijenio najglasnijeg europskog zastupnika hrvatskog pitanja u BIH

Predsjedništvo HDZ-a na sjednici održanoj u petak smijenilo je s mjesta međunarodnog tajnika Davora Ivu Stiera, neslužbeno doznajemo. Smjenom s funkcije međunarodnog tajnika Stier je automatizmom prestao biti član predsjedništva stranke. Iz HDZ-a objašnjavaju da je promjena na mjestu međunarodnog tajnika HDZ-a obavljena u dogovoru sa Stierom Novi međunarodni tajnik HDZ-a je Miro Kovač, nekadašnji šef diplomatskog protokola u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija u vrijeme vlade Ive Sanadera.

Donedavno je bio i veleposlanik Hrvatske u Berlinu. Odluka nije neočekivana jer se već neko vrijeme špekuliralo kako Stier neće biti ponovno kandidiran za zastupnika u Europskom parlamentu.

On će mandat u Bruxellesu i Strasbourgu odraditi do kraja, a svoje mjesto će najvjerojatnije ustupiti kandidatu koalicijskog partnera HSS-a, Marijani Petir.

Tako bi se u vrhu liste HDZ-a za europske izbore trebali naći Andrej Plenković, Dubravka Šuica i Ivana Maletić plus Ruža Tomašić i spomenuta Petir iz koalicijskih partnera.

Stier je u nemilost Tomislava Karamarka pao nakon što je blisko surađivao sa SDP-om u politici prema BiH i očito se nije uklapao u koncepciju predsjednika. Politika SDP-a prema BIH u pravilu znači da SDP RH , iako navodno “anacionalna” stranka nije šutio o majorizaciji nad Hrvatima u BIH koliko su mogli šutjeti HDZ-ovci, danas pod kontrolom nekadašnjeg šefa Mesićevog ureda.

Što je najironičnije, prvi pobočnici Karamarka, u pravilu su danas nekakvi ljudi iz Hercegovine i Bosne, koji , kazano bh narodskim jezikom, pojma nemaju tko im glavu nosa.

Pitanje je da li bi Karamarko, da može, smjenio i Ružu Tomašić, koja se isto ne libi šutjeti o položaju Hrvata u BIH i izdaji određenih pravaških opcija u BIH i je li i za to dobio nekakve instrukcije?