Published On: Uto, tra 24th, 2012

Mesić je odlučio šutjeti: Tko je tajanstveni prijatelj koji je posudio milijune za stan?

Mesic_gad“Nikada nitko, niti iz jedne službene institucije nije kontaktirao bivšeg predsjednika Stjepana Mesića u vezi s kupnjom stanova, a niti on zna nešto o navodnoj predistrazi Uskoka, rekao je predstojnik Tomislav Jakić predstojnik centralnog albanskog ureda u Hrvatskoj, ureda  Stjepana Mesića, piše Index.hr.

Posudio od prijatelja?

Podsjetimo riječ je o tome da je bivši hrvatski predsjednik Mesić, prema pisanju nekih medija, navodno anonimno prijavljen Uskoku zbog sumnjivog načina kupnje dvaju stanova u Zagrebu. Navodno su sporna dva stana u podsljemenskoj zoni koje je Mesić kupio za 1,9 milijuna kuna, a koji nisu bili popisani na njegovoj imovinskoj kartici na kraju predsjedničkog mandata.

U razgovoru za HRT Jakić kaže da nitko ne spominje da bivši predsjednik Mesić danas prodaje svoj stan u centru Zagreba s kojim će pokriti cijenu tih dvaju stanova.

“Činjenica da ga još nije prodao posljedica je nepovoljnih kretanja na tržištu nekretnina”, rekao je Jakić, prenosi HRT, dodajući da je Mesić novac posudio od prijatelja kad više nije bio na funkciji.

HRT prenosi kako Jakić smatra kako se radi o istom scenariju kao i u slučaju “Patria”.

Mesić ne želi o stanovima koje je kupila supruga

Na izravan upit Index.hr koji je prijatelj, posudio novac iz Ureda bivšeg predsjednika ne žele govoriti.

“Bivši predsjednik Republike Hrvatske, Stjepan Mesić, odlučio je u ovome trenutku ne davati nikakve izjave, niti odgovarati na upite u kontekstu ‘afere’ koja se – na osnovi anonimne prijave – nastoji iskonstruirati oko njegove osobe, odnosno oko činjenice da je njegova supruga kupila 2 stana, a da je on novac potreban za to posudio”, stoji u odgovoru kojeg smo dobili iz Ureda bivšeg predsjednika.

Također, naglasili su, kako ni jedna institucija Republike Hrvatske ni u jednome trenutku i ni na koji način nije bivšeg Predsjednika u vezi s time kontaktirala.(Dnevnik.ba)