Published On: Sub, srp 2nd, 2016

Mesić dolazi podučiti Komšića starim hrvatskim pjesmama

U ponedjeljak, 4. srpnja 2016.godine, Centralu Demokratske fronte posjetit će bivši predsjednik Republike Hrvatske i bivši predsjednik predsjedništva SFRJ, Stjepan Mesić, priopćeno je iz DF-a.

DF , koji je uvidio da u BIH živi ipak više od deset posto Hrvata, odustao je od namjere da Hrvate proglasi nacionalnom manjinom. Mesić je također žalostan što Hrvati u BIH ne mogu biti nacionalna manjina. DF je stoga odlučio prikupiti nešto više glasova Hrvata u BIH. Žele taj broj udesetorostručiti i ambicije su im kaže realne. “Ako smo na zadnjim izborima mogli osvojiti 100 hrvatskih glasova, naš realan cilj je na lokalnim izborima da osvojimo barem 1000. Nije red da imamo više hrvatsskih zastupnika nego hrvatskih glasova, kazao je Komšić.

Mesić je u DF-u prepoznat kao vrstan strateg za obmanjivanje Hrvata, a kako g. Komšić slabo poznaje hrvatske popevke, naročito one iz vremena 41-e do 45-e pozvao je Mesića u pomoć.

G. Mesić, nakon što je ostao iz ureda otvorio je naime agenciju za poduku u pjevanju. Komšić se naročito zapalio za glazbenu ostavštinu Blaža Kraljevića, velikog antifašiste i patriote Bosne. Mesić se ponudio da g. Komšića poduči glabenom ukusu Blaža Kraljevića. Vilo Velebita, Marjane Marjane, Oj Hrvatska mati, Koračnice Jure i Bobana samo su neke od Mesićevih popevki koje nudi na svom blogu jodlajmo_s_predsednikom.wordpress.com

 

Sastanak je planiran za 11.45 sati, te će biti otvoren za snimatelje i fotoreportere, a konferencija za medije bit će održana u 12.30.