Published On: Sri, srp 28th, 2021

Memić: Zijad Mutap je rekao “uginuo je Dženan, uginut će i Arijana”

Na Ilidži je održan skup građana kod “Ranjenog kamena” gdje je stradao Dženan Memić, a gdje se prisutnima obratio njegov otac Muriz Memić. Memić se u petominutnom obraćanju građanima zahvalio svima koji su stajali uz njega i njegovu obitelj, posebno odvjetniku Ifetu Feragetu te i pojedinim političarima.

Muriz Memić je rekao da su mu za Ferageta govorili da je ‘neki odvjetnik, a da je sada pokazao da je taj ‘neki odvjetnik bacio državu na koljena. Ispričao je da ga je najviše u pet i pol godina najviše uvrijedilo to što je Zijad Mutap rekao ‘uginuo je Dženan, uginut će i Arijana’.

Njegovo obraćanje prenosimo u cijelosti:

“Hvala vam svima što ste uz nas bili sve ovo vrijeme. Toliko smo bili sigurni u ovu borbu, zahvaljujući Ifetu, kada smo spomenik pravili – stavili smo napadnut, nismo stavili prometna nesreća. Teško je sada sve ispričati, što smo ja i Ifet prošli. Kada sam govorio da Ifet ide šest mjeseci ispred Tužiteljstva, smijali su se. Govorili su ‘neki odvjetnik. Danas je taj ‘neki odvjetnik bacio državu na koljena.

Memić: Valter se vratio

Ja mislim da se Valter vratio, to njima teško pada. Tužiteljstvo ŽS na čelu s Dalidom Burzić i još devet tužitelja, što je najstrašnije, sve su žene vodile istragu, žene, majke, ovo su pokušale uraditi.

Federalni tužitelji do zadnjeg trenutka nisu pokušali odustati. Vlado Mišković zna da laže, obmanjuje Vrhovni sud ne odustaje. Danas (u utorak, op.a.) je taj sud rekao da Tužiteljstvo nijednim nalazom nije dokazalo da je bila prometna nesreća. Trebalo je pet i pol godina. Znate li vi koliko je to noći neprospavanih, koliko je to kava sa Ifetom, a naučio me je, ‘pišite Murize ti i Arijana sve. Što se zapiše ostaje’.

Nekoliko knjiga bi trebalo napisati o ovoj borbi. Mislili su – neki vozač, što će on. Ne znaju što znači izgubiti jedno zlatno dijete, a pokušaju te napraviti budalom i debilom. Iza toga stane država. Od početka sam govorio da ima časnih tužitelja i policajaca. Hvala im na tome, valjda će doći vrijeme da i oni jednom počnu vladati.

Pomagali su nam čestiti ljudi. Jednog ću spomenuti, Šerif Konjević, tu je bio uz nas cijelo vrijeme. Ima tu i političara, osuđivali su nas da je to politika. Damir Mašić, Saša Magazinović, Elvedin Okerić, Nermin Muzur, Segmedina Srna su bili uz nas.

“Zijade, nećeš se tek tako izvući”

Mogao bih danima pričati, ali pripremamo nove prosvjede. Evo vidimo što su u stanju. Napali su na glavnu državnu tužiteljicu koja se našla tu da pokuša nešto uraditi, ispraviti nešto u ovome sustavu. Tako će napasti i na postupajućeg tužitelja, pokušat će ovo zaustaviti. Pustili su i suučesnike, osumnjičene na slobodu. Oni se trebaju vratiti u pritvor, sada je jasnije da su oni ti.

Ono što me zaboljelo najviše za ovih pet i pol godina, Zijad Mutap kaže ‘uginuo Dženan, uginut će i Arijana’. On je na slobodi. Zijade, nećeš se tek tako izvući.

Ifet me moli da ne uzimam pravdu u svoje ruke. Ako to država ne uradi, ja ću. Te uvrede se ne mogu trpjeti. Trebat će nam dosta vremena da pripremimo prosvjede. Sada ćemo imati konkretne zahtjeve. Sabina Sarajlija ne može ostati glavna tužiteljica ŽS, mora odgovarati kao i Dalida Burzić.

Odustati neću sigurno kada vidim koliko je vas uz mene. Dalida Burzić mora biti procesuirana, ona je ovo napravila. Ne zanima me tko je štiti. Ima netko i iznad nje.

Obavijestit ćemo vas o danu prosvjeda, tražim podršku kao nikada do sada. Hvala vam za sve do sada”, rekao je Memić.

Podsjetimo, Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine izrekao je jučer oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferović u predmetu “Dženan Memić”.

Ovo je treći put da su ih sudovi oslobodili jer izvan razumne sumnje nisu mogli utvrditi da se dogodila prometna nesreća u kojoj je Memić stradao, odnosno jer nije bilo dovoljno dokaza da se prometna nesreća dogodila.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x