Published On: Čet, pro 1st, 2016

MELANIA TRUMP ZAPRIJETILA SLOVENCIMA: Prestanite zarađivati na mojem imenu!


Otkad joj je suprug postao novoizabrani predsjednik SAD-a, Melanijino ime počelo se uvelike koristiti u njezinom rodnom gradu, piše Politico.
Ta je pojava toliko eskalirala da je Melania Slovencima poručila da prestanu koristiti njezino ime.
Otkad je Trump pobijedio na izborima, Slovenci su Melanijino ime počeli lijepiti na sve redom – od slastica do meda. U njezinoj rodnoj Sevnici tako se turistima i stranim novinarima nudi med “Iz Melanijinog kućnog vrta”.
Ipak, čini se kako se stanovnici Sevnice polako moraju oprostiti od novootkrivenog načina zarađivanja. Melania Trump, nekad Melanija Knavs, angažirala je odvjetničko društvo kako bi upozorila lokalno stanovništvo da ne smiju koristiti njezino ime i lice za komercijalne potrebe bez njezinog pristanka.
Odvjetnici zaprijetili stanovnicima Sevnice
Odvjetnici iz tvrtke Pirc Musar & partnerji objavili su upozorenje u kojemu stanovnicima poručuju da se radi o kršenju slovenskog zakona o autorskim pravima te da ne smiju stavljati Melanijino lice na oglasne plakate i proizvode.
“Ovo je nedolična financijska eksploatacija i kršenje autorskih prava”, kaže Nataša Pirc Musar, direktorica odvjetničkog ureda, za Politico.
Melanijini odvjetnici informirali su stanovnike njezinog rodnog grada kako budno motre situaciju te kako će joj sve potencijalne prekršaje i prijaviti.
“Prvo smo htjeli upozoriti javnost, a sada očekujemo da prestanu s tom praksom”, dodaje Pirc Musar.
Bruno Vidmar, vlasnik pizzerije Rondo u Sevnici, kaže kako ga ne brinu pravne prijetnje. Otkad je Trump izabran za novog predsjednika, posao mu je narastao za 20 posto.
Desert “Melanija”
Ističe kako je to dijelom zbog novog deserta, koji je nazvao Melanija. Radi se o mousseu od mascarponea i jagoda.
“Mi smo prvi to smislili, mnogi novinari došli su u restoran kako bi probali desert, a nakon objava na Facebooku i Twitteru postao je viralan”, dodaje Vidmar te kaže kako mu je odvjetnik rekao da nema razloga za brigu – sve dok ne koristi njezino lice.
Nuša Vidmar pak prodaje tortu posvećenu Melaniji, od bijele čokolade s orasima i jestivim zlatom.
“Gledali smo je i htjeli smo napraviti nešto lijepo poput nje”, rekla je.
“Htjeli smo joj iskazati poštovanje, nije se radilo o pokušaju privlačenja ljudi. Ako Melania smatra da je torta uvredljiva, odmah ćemo je ukloniti”, kazala je./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>