Published On: Pet, ožu. 17th, 2017

Mektić: Vodi se istraga protiv Špirića, i to tisuću puta ozbiljnija nego prijašnja

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić ističe da je jučerašnji sastanak premijera Republike Srbije Aleksandra Vučića s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u Istočnom Sarajevu bio djelo Vučićevog sažaljenja prema Dodiku s kojim se sastao na 16-17 minuta nakon što ga je ovaj „moljakao, kumio i molio “za susret.

Po okončanju sastanka, Dodik je, po Mektićevim riječima, lukavo, dok je Vučić još bio u zrakoplovu u odlasku, održao pres-konferenciju. Prosto je nemoguće vjerovati, dodaje Mektić, da je za 16-17 minuta Dodik, kako tvrdi, uspio razgovarati s premijerom Srbije o toliko pitanja kao što su problemi u BiH i načini na koje Srbija može pomoći, izgradnja sveučilišta i bolnice Kasindo u Istočnom Sarajevu i moguća srbijanska pomoć, nova radna mjesta, zajednički projekti te jučerašnji summit u Sarajevu.

Ministar sigurnosti BiH tvrdi da Dodik omalovažava taj, po ishodu značajan susret premijera zemalja zapadnog Balkana, na kojem je postignuta zajednička izjava, a ključne riječi premijera Srbije bile o značaju i potrebi povjerenja između Srba i Bošnjaka.

– Poručujem i Srbima i Bošnjacima i Hrvatima – ne obraćajmo pažnju na nebuloze, urlanja i pjevanje pojedinaca. Došlo je vrijeme da počnemo opraštati jedni drugima i graditi budućnost na bazi mira i povjerenja, naravno čuvajući istinu o onome što se dogodilo u prošlosti i ne amnestirajući nikoga tko je počinio zločine – rekao je Dragan Mektić danas na pres-konferenciji.

Zamoljen da komentira izjavu predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar- Kitarović vezanu za rast ekstremističkih grupa u Bosni i Hercegovini i ilegalne migrante, ministar sigurnosti odgovara da mu nije poznato otkud ona crpi takve zaključke, osobito o migracijama, kad se ne slažu sa saznanjima iz obavještajne suradnje Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Odgovarajući na daljnja novinarska pitanja, ministar sigurnosti BiH potvrdio je da se vodi ponovna istraga protiv Nikole Špirića, i to „tisuću puta ozbiljnija nego prijašnja“.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer