Published On: Sri, pro 16th, 2015

MEKTIĆ: Sporazum s Europolom omogućava nam širu međunarodnu suradnju


Mektić je pozdravio današnju odluku Europskog parlamenta kojom je odobreno potpisivanje sporazuma o uspostavljanju suradnje na ovoj razini s Europolom kao agencijom EU za provođenje zakona.
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić ocijenio je da potpisivanje sporazuma o operativnoj i strateškoj suradnji između BiH i Europske policijskog ureda (Europol) predstavlja važan iskorak na putu ka članstvu u EU i potvrdu napretka napravljenog u sigurnosnom sektoru, prvenstveno u zaštiti tajnih podataka.
“Operativni sporazum s Europolom omogućava nam širu međunarodnu suradnju i razmjenu informacija sa zemljama članicama EU u borbi protiv organiziranog kriminala, terorizma i drugih vidova međunarodnog kriminala, kao i djelovanje zajedničkih istražnih timova, čime se potvrđujemo kao pouzdan partner EU”, rekao je Mektić, javlja Srna.
On je pozdravio današnju odluku Europskog parlamenta kojom je odobreno potpisivanje sporazuma o uspostavljanju suradnje na ovoj razini s Europolom kao agencijom EU za provođenje zakona.
Stupanjem na snagu novog ugovora, dosadašnja suradnja BiH i Europola proširit će se i na razmjenu osobnih i tajnih podataka i informacija, čime će se znatno pojačati zajednička borba protiv organiziranog kriminala, terorizma i drugih oblika ozbiljnog međunarodnog kriminala, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.
Dnevnik.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare