Published On: Pon, ožu. 6th, 2017

Mektić: Salihović grubom greškom VSTV-a došao u Tužiteljstvo BiH

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić kazao je danas novinarima u Sarajevu da je suspendirani  glavni tužitelj BiH Goran Salihović “nečastan čovjek koji je grubom greškom Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) BiH, nažalost, došao u Tužiteljstvo BiH”.

– Za vrlo kratko vrijeme zbog te grube greške VSTV-a, učinio što je učinio, uvukao kriminal i korupciju u Tužiteljstvo BiH – rekao je Mektić, prenosi Fena.

Zbog toga smo, dodao je, dobili nesposobnu instituciju koja nije u stanju da se ozbiljno uhvati ukoštac niti s jednim koruptivnim predmetom.

Komentirajući izjavu Salihovića da neće ostati imun na nedavne Mektićeve izjave te da će ga tužiti zbog klevete, ministar sigurnosti BiH kazao je da bi volio da Salihović “ne ostane imun na sve što sam govorio”.

– To mi daje nadu da bi se mogao promijeniti, ali valjda na bolje – rekao je.

Također, Mektić je najavu tužbe Salihovića da će tužiti ministra sigurnosti zbog klevete, kazao da će “uvažiti ono što Salihović kaže i otići kod liječnika te javnost obavijestiti je li  bolestan ili nije”.

Mektić smatra da se hitno mora tražiti izlaz iz sadašnje situcije, jer nepostojanje pravne države urušava i Ustav i zakone te udara direktno na slobodu i prava građana.

To, kaže, potvrđuje i izvještaj State Departmenta koji je prepoznao da je ključni problem u BiH nepostojanje adekvatne borbe protiv korupcije u pravosuđu i pravosudnim institucijama.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer