Published On: Mon, Jun 26th, 2017

MEKTIĆ: Predsjednik RS-a je u svibnju u BiH unio 200.000 eura u kešu, otkud mu?

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić pozvao je danas predsjednika RS-a Milorada Dodika da objasni “porijeklo i odakle mu 200.000 eura, koje je prije mjesec dana unio u BiH”.

Mektić tvrdi da je Dodik unio iz Srbije 200.000 eura na jednom od graničnih prijelaza, krajem svibnja.

Dodik je, kaže, podigao novac legalno i dokazao porijeklo novca, ali Mektić pita “kako to da Dodik u džepu nosi toliki novac”.

-Igraju su se sa stotinama tisuća eura, koji se po džepovima nose, iznose, unose, a istovremeno pričaju o izdajnicima. Dodik je pričao da od rentanja objekta koji ima otplaćuje kredit u Pavlović banci, a sada se ispostvalja da odnekle drugo vuče 200.000 eura. Neka to objasni narodu, a ne može govoriti što je izdaja ili ne, jer se zna tko je za vrijeme rata bio u RS-u i što je radio – ustvrdio je ministar sigurnosti BiH.

Tvrdi da je Dodik trebao objasniti je li “izdaja što je RS dovedena na rub sunovrata iz koje ljudi odlaze, a loše je stanje u ekonomiji, životnom standardu, te “što radi predsjednik RS-a po Tasosu, Krfu…”.

Ističući da je član SDS-a, Mektić je rekao da ima prihvatljivih navoda u pismu člana SDS-a i zamjenika presjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjena Tadića, ali neprihvatljivo je da se na taj način izlazi u javnost.

Tadić, ako želi ukazati na anomalije u stranci, smatra, treba se obratiti vodstvu SDS-a, jer se ovako stječe dojam da želi iskomplicirati stanje u stranci.

Član SDS-a i zamjenik presjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić uputio je novoizabranim članovima Glavnog odbora SDS-a, u kojem je predložio nekoliko aktivnosti koje bi možda mogle zaustaviti stranačku devastaciju i pomoći joj da se oporavi./Fena/HMS/