Published On: Sub, lip. 1st, 2019

Mektić pokušao uvesti nove policijske agencije na područje RS-a

Ministarstvo sigurnosti BIH pokušalo je, na mala vrata, uvesti dodatne policijske agencije u BiH na teritorij Republike Srpske.

Sve je to Ministarstvo sigurnosti BiH pokušalo pod plaštom priče o rješavanju ilegalnog priliva migranata u Prijedlogu sporazuma o pružanju pomoći entitetskim ministarstvima unutarnjh poslova i operativnoj suradnji u nadzoru granice.

U nadzor su u Prijedlogu Sporazuma uključeni MUP Republike Srpske, policija Brčko distrikta, pa i županijski MUP. Sporno je i to što je Prijedlog Sporazuma sačinjen bez bilo kakvih konzultacija sa tim institucijama.

Najmanje treba čuditi što takav Prijedlog Sporazuma nije ni usvojen na Vijeću ministara, jer je čak sačinjen bez mišljenja Ministarstva financija i trezora, pa ni Ureda za zakonodavstvo Vijeća ministara. Ni u vrhu Ministarstva sigurnosti ne znaju kako je napisan sporni Sporazum, ali tvrde da ga je ministar sigurnosti Dragan Mektić sačinio sa najbližim suradnicima. Mektić ATV-u nije bio dostupan za komentar.

Policija Brčko distrikta, kako je ATV-u potvrđeno, nije kontaktirana niti informirana da je uključena u Sporazum, kao ni MUP Republike Srpske.

I kada se sve ovo pročita samo se možemo zapitati misli li zaista ministar Mektić da će beskonačno biti na ovoj dužnosti i koliko ga procesa čeka nakon što mu leđa okrenu bošnjački političari i sponzori iz stranih veleposlanstava koji ga nagovaraju na ovakve postupke?