Published On: Pet, ruj 22nd, 2017

MEKTIĆ OPET NEŠTO MULJAO Tvrdi da OSA nije prisluškivala hrvatske dužnosnike, već da je radila u interesu građana

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić odbacio je optužbe da je Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA) prisluškivala hrvatske dužnosnike istaknuvši da se radi o dezinformacijama te da sigurnosne službe u BiH poduzimaju samo one mjere koje im dopuštaju ustav i zakoni kako bi štitile strateške državne interese.

Ovdje nema nikakve obavještajne afere, kazao je Mektić u susretu s novinarima, prenosi Hina. -Oni koji su raskrinkani i pogođeni onim što smo mi saznali pokušavaju napraviti neku aferu. Pojedinci iz ove zemlje i neke grupacije izvan nje željeli su na nelojalan i nezakonit način ovladati strateškim ekonomskim interesima građana Bosne i Hercegovine. Time su željeli ugroziti ekonomske temelje ove države, rekao je Mektić i najavio skori dolazak visokih dužnosnika SOA-e iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu na razgovore o toj temi.

Prema njegovim riječima, postupalo se isključivo u skladu sa Zakonom i koristilo se sve ono što je u skladu s ustavom i zakonom države. Pa ako to bude podrazumijevalo da treba koristiti posebne istražne metode u smislu prisluškivanja, presretanja razgovora, komunikacija ili još neke druge posebne istražne radnje, i to ćemo koristiti, ali naravno u skladu s ustavom i zakonom koji postoje u ovoj državi. I ne vidim šta je sporno u tome što smo radili u interesu građana ove države. To nema nikakve veze ni s kakvom obavještajnom aferom./HMS/