Published On: Uto, ruj. 11th, 2018

Mektić: Ne likujemo zbog sankcija Špiriću, mi iz SDS-a znamo što je “crna lista“

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić (SDS) kazao je danas da iako su on i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić (SNSD) politički protivnici on se ne raduje zbog sankcija koje je State Department Sjedinjenih Američkih Država uveo tom zastupniku.

Kako se navodi u odluci State Departmenta, Nikoli Špiriću i članovima njegove obitelji, supruzi Nadi Špirić, njegovom sinu Aleksandru Špiriću, kćerki Jovani Špirić, zabranjen je ulazak u Sjedinjene Američke Države, a Mektić kaže da oni iz SDS-a znaju što znače “crne liste i sankcije” zbog kojih su neki likovali.

Ipak mišljenja je da takve sankcije potkopavaju ugled i kredibilitet Republike Srpske u međunarodnim odnosima i međunarodnoj zajednici, a dodao je da će se postaviti pitanje o tome kakvi su u tom entitetu političari i kakvom se politikom bave.

Istaknuo je i da činjenica da je sankcije Špiriću potpisao državni tajnik SAD-a Mike Pompeo predstavlja težinu i šalje ozbiljnu poruku, a sve to može utjecati na investicije u Republici Srpskoj.

– SAD raspolaže vrlo ozbiljnim informacijama i saznanjima o korupciji Špirića. To je veliki poraz za tužiteljstva u BiH, ali najviše Tužiteljstvo BiH jer ako međunarodna zajednica ima ozbiljna saznanja postavlja se pitanje kako te informacije nema bh. tužiteljstvo – stav je državnog ministra sigurnosti.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer