Published On: Pon, svi 28th, 2018

MEKTIĆ NAPAO ČOVIĆA: Ruši ustavnopravni poredak i pravi paralelne institucije

Ministar sigurnosti BiH danas je komentirao govor Dragana Čovića na Općem Saboru HDZ-a u Zagrebu, koji je između ostalog rekao i da će Hrvati u BiH biti svoji na svome te da će i dalje braniti hrvatske granice i da će zaustaviti svaku prijetnju, koja bi se iz BIH mogla preliti u Hrvatsku.

Za Mektića, riječ je o opasnim paralelizmima i podrivanju države BiH.

Govor Dragana Čovića na Općem saboru HDZ-a za ministra sigurnosti Dragana Mektića je skandalozan, opasan po BiH i na tragu onoga što se događalo u Hercegovini proteklih dana; od zaustavljanja migranata na Ivan sedlu do sastanka s predstavnicima HDZ-a u županijama radi razmatranja sigurnosne situacije, dodaje Mektić koji nije komentirao komunikacijske ‘šumove’ koje je i sam izazvao a vezano za smještaj migranata.

”Sad postaje očigledno i vidljivo što je plan B o kojem je govorio Dragan Čović, da je to stvaranje određene vrste paralelizma od HDZ BiH, ali i njega osobno. Čović direktno udara na ustavnopravni poredak BiH. Naznačavanje te činjenice da hrvatski narod stoji uz 1000 kliometara dugu granicu s Hrvatskom i da neće dozvoliti da bilo kakva opasnost pređe u Hrvatsku je izmišljanje problema jer BiH nema namjeru da stvara bilo kakve probleme susjedima ni Hrvatskoj ni Srbiji”, rekao je Mektić, piše N1.

Obraćajući se na Općem saboru HDZ-a, hrvatski član Predsjedništva i lider HDZ BiH je poručio kako će Hrvati u BiH zaustaviti svaku prijetnju koja bi se iz BiH mogla preliti u Hrvatsku.

“Mogu garantirati da s druge strane tisuću kilometara duge europske granice imate hrvatski narod. Organizirani hrvatski narod. Koji će poslati jednaku poruku kao nedavno kod Pelješkog mosta i kod brojnih drugih izazova koji bi se htjeli preseliti s područja zapadnog Balkana ka Hrvatskoj. E neće moći, ima nas dosta danas na svim razinama vlasti da to nećemo dozvoliti nikome!”, poručio je tada Čović.

Osim Mektića, Čovićeve izjave su komentirali i Saša Magazinović iz SDP-a, Šefik Džaferović iz SDA i Ilija Cvitanović iz HDZ-a 1990.

Cvitanović je rekao da bi Čović trebao braniti interese BiH po pitanju imovine u Hrvatskoj i vode iz Buškog jezera.

Magazinović je optužio Čovića zbog nedostatka autoceste u Hercegovini dok je Džeferović rekao kako član Predsjedništva treba braniti interes BiH.

I.C./Dnevnik.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare