Published On: Ned, lis 11th, 2015

MEKTIĆ KONTRA KREŠIĆA: “Ako Krešić zna za terorističke kampove u BiH, neka kaže gdje su da ih uništimo”

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić tvrdi da svi teroristički kampovi za obuku ekstremista u BiH, ukoliko netko ima saznanja o njihovom postojanju, moraju biti odmah uništeni, bez daljnjih odgađanja.

Nakon što je njegov zamjenik Mijo Krešić izjavio da su radikalni ekstremisti, koji odlaze na strana ratišta prošli određene obuke u BiH, te da misli da obavještajne službe nadziru pojedine terorističke kampove u zemlji, Mektić je rekao za Press da su takve izjave nedopustive, ako se ne misli ništa poduzeti u vezi s tim pitanjem.

– Ja nemam takvu informaciju, i ne znam otkud ona gospodinu Krešiću. I kako on može reći da nešto misli. Ili ih ima, ili nema. Ali ako je to istina, tu se nema što nadzirati već ti kampovi moraju odmah biti razvaljeni i uništeni – rekao je Mektić.

Podsjećamo, Krešić je prije nekoliko dana naveo da ne isključuje mogućnost da u BiH postoje teroristički kampovi u kojima se obučavaju ekstremisti.

– Ako imate činjenicu da ljudi odavde odlaze na područja gdje se ratuje, gdje mogu izgubiti život, znači da su negdje obučeni. Mi smo svjesni te činjenice i imali smo određenih aktivnosti prema tim sredinama. Ako negdje postoje ti kampovi u BiH, mislim da naše obavještajne i sigurnosne agencije to nadziru i cilj je eliminirati ih iz BiH – rekao je Krešić.

– See more at: http://vijesti.ba/clanak/281350/ako-kresic-zna-za-teroristicke-kampove-u-bih-neka-kaze-gdje-su-da-ih-unistimo#sthash.g18o0Feq.dpuf

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare