Published On: Uto, sij. 16th, 2018

MEHTIĆ O KGK: Otvoreno bih je pitao odakle joj toliki mudžahedini u glavi

Na današnjoj konferenciji za medije Mektić je upitan da prokomentira sutrašnju službenu posjetu predsjednice Republike Hrvatske Sarajevu.

On je kazao kako se sa Grabar-Kitarović neće sastati, odnosno da je protokolom predviđeno da se ona sastane s članovima Predsjedništva BiH i predsjedavajućim Vijeća ministara BiH.

Na pitanje o ranijim tvrdnjama hrvatske predsjednice o 10 tisuća radikaliziranih osoba u BiH, Mektić je kazao da bi Grabar-Kitarović na mjestu članova Predsjedništva BiH otvoreno pitao odakle joj te informacije i zbog čega unosi nemire u našu zemlju.

U BH ratu sudjelovalo je preko 3400 mudžahedina. Daleko više nego pripadnika HVO-a i VRS-a i z drugih država. No nitko zbog tog ne dovodi u pitanje agresiju bliskoistočnih država na BIH.Njihov utjecaj nakon rata na BH društvo, iako je jedan dio otišao na nova ratišta, u stalnom je porastu. Broj vehabija raste. Broj paradžemata također.Mektić koji ne smije niti ući , iako je ministar u te džemate i dalje tvrdi da je broj izmišljen. Inače u BIH javnosti se krije informacija da ti pripadnci Armije BIH nisu samo radili zločine na Ozrenu i nad BH Hrvatima obrednim klanjima nego su sudjelovali i u ubojstvu 2000 US državljana 11.9.2001 godine a neki BH diplomati kao i bivši šef AID-a Alispahić nakon toga dolaze na US crnu listu. Jedan od Mužahedina u pisanoj izjavi Haagu potvrdio je da su sva naređenja dobijali od vrha Armije BIH. Nikada Alija Izetbegović niti itko od generala Armije BIH nije zbog tog optužen. A džihadizirano Tužiteljstvo BIH o tome šuti. Ovdje se nalazi tek manji spisak Mudžahedina kojima su BH vlasti dale državljanstvo i samo tu ih je oko 700. Koliko ih je u BIH ostalo živjeti bez državljanstva? Koliko mudžahedina su oni stvorili u svojim obiteljima? Koliko domicilnih građana BIH su preko njih postali mudžahedini? Te odgovore nama bi trebao dati Mehtić. A ne KGK.

Mehtić  je rekao da bi predsjednici Hrvatske jasno priopćio da su predstavnici bh. institucija održali sastanke sa Sigurnosno-obavještajnom agencijom (SOA) Republike Hrvatske i da su čak i oni rekli da tvrdnje Grabar-Kitarović nisu istinite.

“Pitao bih je što je to govorila i zbog čega. Da li će je to pitati ovi iz BiH što će razgovarati s njom ili će samo ručati, ja ne znam”, zaključio je Mektić.

Mehtića se inače dovodi u vezu s pribavljanjem  lažne diplome kriminaliste iz Zagreba. On to negira.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer