Published On: Sri, kol 21st, 2019

MEHMEDOVIĆ KOVAČU: “Dosta vas je više, Hrvatska promoviše fašizam”

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora i bivši ministar vanjskih poslova Hrvatske Miro Kovač nije prvi koji se mnogo brine o BiH, dok Hrvatska promoviše fašističke ideje, te podržava i štiti zločince.

Bošnjački entitet Mehmedoviću fašizam?

“Dok se pametni integrišu, Kovač bi pravio političke podjele u BiH pod plaštom brige za Hrvate, a u stvari brine samo o HDZ Hrvatima, što i jeste politika i HDZ-a BiH i zvaničnog Zagreba za čije interese i radi HDZ BiH. Po ko zna koji put ponavljam – najviše će i Srbija i Hrvatska učiniti za BiH i njene građane i narode ako nas ostave na miru”, kategoričan je Mehmedović.

 

Kako ističe, bila dva ili tri entiteta i mnoštvo izbornih jedinica “podjednako će nas u BiH trovati hrvatski otpad u Trgovskoj gori, kao i to da će Hrvatska i dalje ignorirati zahtjeve BiH za vraćanje imovine, za uspostavu međudržavne granice, za naknadu za potopljeno zemljište EP RH itd”.

“Svejedno je da li nas pljačkaju ili truju u dva ili više entiteta, šteta po naš narod je ista”, naglašava naš sagovornik.

Na kraju razgovora, hrvatskim zvaničnicima uputio je oštru poruku: “Dosta vas je više, i vašeg izigravanja EU vrijednosti”.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare