Published On: Pet, ožu 25th, 2022

MEDVEDEV BLEFIRA: Glupo je vjerovati da zapadne sankcije mogu imati ikakav učinak na Kremlj

“Glupo” je vjerovati da bi zapadne sankcije protiv ruskih tvrtki mogle imati ikakav učinak na moskovsku vladu, rekao je u petak bivši ruski predsjednik i zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev.

“Sankcije će samo konsolidirati rusko društvo, a neće izazvati nezadovoljstvo vlastima”, rekao je Medvedev u intervjuu ruskoj novinskoj agenciji RIA.

Zapad je uveo niz sankcija Rusiji nakon njezine invazije na Ukrajinu, ali mjesec dana nakon rata, Kremlj kaže da će nastaviti napad dok ne ostvari svoje ciljeve ukrajinske “demilitarizacije i denacifikacije”, prenosi Hina.

Zelenski Europi: Hvala, ali prekasno – Bild.ba

Neke od sankcija posebno su usmjerene na poslovne ljude milijardere za koje se vjeruje da su bliski predsjedniku Vladimiru Putinu.

“Zapitajmo se: može li itko od ovih velikih poduzetnika imati i najmanji utjecaj na poziciju vodstva zemlje?”, rekao je Medvedev.

“Otvoreno vam kažem: ne, nema šanse”, ustvrdio je. Medvedev je rekao da su istraživanja javnog mnijenja pokazala da tri četvrtine Rusa podržava odluku Kremlja da izvede vojnu operaciju u Ukrajini, a još više podržava predsjednika Vladimira Putina.

Obrušio se na one Ruse koji su govorili protiv invazije dok su boravili izvan Rusije:

“Možete biti nezadovoljni nekim odlukama vlasti, kritizirati vlast – to je normalno. Ali ne možete se suprotstaviti državi u tako teškoj situaciji, jer je to izdaja”, rekao je.

Tisuće ljudi privedene su početkom ovog mjeseca na prosvjedima širom Rusije protiv Putinove invazije na Ukrajinu, prema neovisnoj skupini za praćenje prosvjeda.

guest
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Hrvoje Vukcic
Hrvoje Vukcic
1 mjesec prije

Njemu ne mogu sankcije nista, ali ce ga njegovi doci glave

Last edited 1 mjesec prije by Hrvoje Vukcic
Lamza
Lamza
Šta ti kažeš na ovo?  Hrvoje Vukcic
1 mjesec prije

Koji njegovi? I zašto? Nije on čubais? Eno tove čubaisa u istambulu.

Lamza
Lamza
1 mjesec prije

Populatnost pućina skočila na 80%.

Lamza
Lamza
Šta ti kažeš na ovo?  Lamza
1 mjesec prije

Medvedev je u mnogim stvarima u pravu. Jedna je da će Rusija postati jača poslije totalne transformacije privrede. I od zapada uopšte neće više i ni u čemu zavisiti.

Lamza
Lamza
Šta ti kažeš na ovo?  Lamza
1 mjesec prije

A odbacivanjem dolara, uvođemjem rublhe kao platežnog sredstva, samo jača ruska ekonomija. Hebi ga da rusija nešto i nauči od ammerike.

Lamza
Lamza
1 mjesec prije

Akhmad sila!