Published On: Čet, stu 26th, 2020

Međunarodni uspijeh Tijane Ajfon

Protiv Tijane Maksimović (28) poznatije kao Tijana Ajfon podignuta je optužnica zbog sumnje da je vrbovala i navodila dvije osobe za pružanje seksualnih usluga u svibnju ove godine u Bijeljini, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

“Optužena se tereti da je krajem svibnja 2020. godine, poticala državljanke R. Srbije s područja Beograda, G.S. i S.P. da u cilju pružanja seksualnih usluga otputuju s njom u Bosnu i Hercegovinu, na područje grada Bijeljine, te da na privatnoj zabavi, pružaju seksualne usluge za novčane iznose od po 500 eura”, stoji u priopćenju .

Kako se navodi u optužnici, optužena je zajedno sa navedenim osobama, dana 27. svibnja za vrijeme trajanja pandemije Covid 19, ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu, preko vodene granice na rijeci Savi, odakle su prevezene na dogovorenu privatnu zabavu na u mjestu Suho Polje u blizini Bijeljine.

Policijski službenici MUP-a RS, dolaskom na navedenu lokaciju prekinuli su održavanje zabave, te navedene osobe uhitili.

“Optužena se tereti da je s predumišljajem, u cilju ostvarivanja nezakonite zarade, vrbovala i navodila dvije osobe, strane državljanke, na pružanje seksualnih usluga u državi u kojoj nemaju prebivalište ni državljanstvo, čime je počinila kazneno djelo – Međunarodno navođenje na prostituciju iz članka 187. stavak 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine”, navodi se u priopćenju .

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH./HMS/