Published On: Sat, Jun 4th, 2016

MEĐUNARODNA ISTRAGA Hrvatski državljanin uhićen u BiH zbog heroina i eksploziva

Jedan državljanin Hrvatske uhićen je u sklopu međunarodne akcije usmjerene na razbijanje mreže krijumčara drogom i oružjem tijekom koje je ranije privedeno pet osoba na području Austrije i Bosne i Hercegovine, potvrđeno je u petak iz Tužiteljstva BiH koje koordinira istragu

Kako je navedeno u priopćenju objavljenom u Sarajevu u sklopu akcije kodnog naziva ‘Postman’ na graničom prijelazu kod Brčkog uhićen je muškarac koji uz hrvatsko ima i državljanstvo BiH.

Istodobno je temeljem zamolnice bosanskohercegovačkog pravosuđa policija u Hrvatskoj pretražila objekte koje koristi taj uhićenik.

Tijekom pretrage pronađen je gotov novac u iznosu većem od pedeset tisuća eura, dvije ručne granate te 600 grama plastičnog eksploziva kao i pet detonatora.

Iz Tužiteljstva BiH ističu kako se pronađeni eksploziv koristi za proizvodnju naprava koje se koriste pri počinjenu najtežih kaznenih djela a postoji i sumnja da pronađeni novac potječe od takvih kaznenih djela.

Stoga će uslijediti nastavak istrage kako bi se utvrdila točna veza s osobama kriminalne prošlosti s područja BiH, Hrvatske i Austrije.

Ranije ovog tjedna u BiH su u sklopu ove akcije uhićene tri osobe a u Austriji dvije. Kod njih je pronađen heroin te oružje i eksploziv a sumnjiči ih se za krijumčarenje oružja i droge na ilegalno tržište država Europske unije.