DUGE CIJEVI NA ULICAMA: Uhićenja u RS-u i Dubrovniku

Na područjima centara javne sigurnosti Banja Luka i Trebinje u tijeku je uhićenje više osoba, među kojima ima i policijskih službenika, zbog sumnje da su umiješani u kaznena djela organizirani kriminal – potvrđeno je danas iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.

Ovu akciju, kodnog naziva “Maska”, od rano jutros provode policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUPRS-a, u suradnji s policijskim službenicima Centra javne sigurnosti Trebinje i Jedinice za profesionalne standarde, od ranih jutarnjih sati

Akcija se provodi pod nadzorom i kontrolom Tužiteljstva BiH u cilju dokumentiranja kaznenog djela “organizirani kriminal”, a u vezi sa kaznenim djelima “neovlašteni promet opojnih droga” i “krijumčarenje”, izvršenih, u posljednjih šest mjeseci na području Trebinja, Bileće, Berkovića i Dubrovnika.

Navedene aktivnosti se koordinirano provode s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Inače, kako javljau hrvatski mediji, na ulicama u gradu Dubrovniku nalaze se dobro naoružani specijalci.

– U sklopu međunarodne akcije suzbijanja trgovine narkoticima policija u Dubrovniku provodi uhićenja, potvrđeno je u četvrtak ujutro u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj.

Na cestovnim izlazima iz Dubrovnika građane su jutros dočekali pripadnici MUP-a s “dugim cijevima”, a kako se doznaje, riječ je o akciji USKOK-a.

“Akcija se provodi za kaznena djela u nadležnosti USKOK-a”, kratko je u telefonskoj izjavi potvrdila zamjenica glasnogovornice dubrovačke policija Andrijana Biskup.

Neslužbeno se doznaje kako je riječ o akciji razbijanja trgovine kokainom.

Po mnogo čemu, ozračje podsjeća na provedbu akcije Gladius u travnju 2013. godine. Podsjetimo, tada je uhićena ukupno 51 osoba tijekom jedne od najvećih koordiniranih akcija koja je istodobno realizirana u Hrvatskoj, BiH i Crnoj Gori. Tadašnja su uhićenja koordinirana iz Dubrovnika, a rezultirala su zapljenom ukupno 376 kg marihuane, 523 gr heroina i više stabljika canabisa. Tada je zaplijenjeno i sedam pištolja, jedna puška, devet ručnih bombi, dva samostrela, 4.350 komada raznog streljiva i čak 22,2 kg plastičnog eksploziva, piše Dubrovački vjesnik.