Published On: Čet, srp 29th, 2021

Međugorje na poštanskim markicama

Hrvatska pošta (HP) Mostar tiskala je prigodnu poštansku marku kojom je obilježena 40. obljetnica međugorskog fenomena koji još izaziva polemike i kontroverze ali u koji hodočasnici jednako pristižu, izuzev u doba potpune prometne izolacije usljed korone.

Prije četiri desetljeća Međugorje je bilo malo hercegovačko mjesto,  danas je jedno od najpoznatijih hodočasničkih mjesta na svijetu.

Oni koji vjeruju u istinitost ovog fenomena  tvrde da iz njega u svijet odlaze poruke Gospe Međugorske koja pozivaju na mir, vjeru, obraćenje, molitvu i post. Posebno se poziva na molitvu krunice koja je najjače oružje koje može zaustaviti svako zlo.

Župa Međugorje utemeljena je 1892. godine i posvećena sv. Jakovu, zaštitniku hodočasnika. Do danas Međugorje su posjetile tisuće i tisuće hodočasnika nad čijim životima, uz Blaženu Djevicu Mariju – Kraljicu Mira, bdije i sveti Jakov. Mnoga su svjedočanstva hodočasnika koji su upravo tu pronašli vjeru i izgubljeni mir. Danas oni u svojim obiteljima i zajednicama žive poruke Evanđelja pod zaštitom brižne Kraljice Mira koja majčinskom ljubavlju dotiče srce svakog ljudskog bića.

Autor likovnog rješenja je Marin Musa, a prvi dan izdanja je 1. lipanj 2021. Izdanje se, kao i starija izdanja poštanskih maraka HP Mostar, može kupiti jednostavno i online preko web shopa www.epostshop.ba.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x