Published On: Fri, Jul 5th, 2019

Među bizarnijim vijestima izdvajamo ovu da je netko noćas opljačkao Botanički vrt u Zagrebu

Danas smo naletjeli na bizarniju vijest u posljednje vrijeme. Netko je noćas upao u Botanički vrt PMF-a u Zagrebu i uništio nedavno obnovljenu zbirku kaktusa, mlječike i agava. Uz to, ukrao je iznimno vrijedan kaktus. Vijest je prvo objavljena na Facebooku Botaničkog vrta, a informaciju nam je potvrdio i zamjenik voditeljice Botaničkog vrta dr. sc. Vanja Stamenković.

“Netko je prešao preko ograde sa strane Mihanovićeve ulice i to uz pomoć nekakvih kanti te nam je otkinuo lišće na jednoj mlječiki i pet kaktusa. Znaju nam se dogoditi slični izgredi, no ovaj put nam je uništena novouređena zbirka iz koje je cijeli odrezan i jedan iznimno vrijedan meksički kaktus. Uzgojen je 1963. iz sjemena i endem je. Njegova ogromna vrijednost ne može se ni procijeniti”, kazao nam je dr. Stamenković.

I STARIJE GOSPOĐE POHODE VRT ZBOG PELCERA

Priča nam kako se s manjim izgredima susreću relativno često i da se zna događati da im ljudi počupaju biljke ili da si uzimaju pelcere. Među njima, ističe, ima i starijih gospođa.

No, ovoga puta značajno su oštećeni pa se u cijelu priču uključila i kriminalistička policija koja o slučaju provodi istragu. “Samo se nadamo da će preživjeti barem ovi drugi, a za ovaj otrgnuti ne vjerujemo da hoće”, zaključio je dr. Stamenković.