Published On: Wed, Jul 5th, 2017

MEDIJI U “BRATSKOM” SARAJEVU ODUŠEVLJENI NAŠIM ISELJAVANJEM: “Čak 36.436 Hrvata je odselilo u prošloj godini, odlaze cijele obitelji!”

Ako uzmemo samo razliku u službenim podacima njemačkog i hrvatskog statističkog zavoda, ispada da je 17.809 osoba s hrvatskom putovnicom koji su imali prebivalište izvan Hrvatske doselilo prošle godine i to u samo u Njemačku. Za pretpostaviti je da je većinom riječ o hrvatskim državljanima iz Bosne i Hercegovine, pretpostavlja a potom i zaključuje faktor.ba

Istovremeno je, također prema službenim podacima MUP-a Hrvatske, u tu zemlju doselilo 13.985 ljudi, od kojih većina također ima hrvatsko državljanstvo. Iako ti podaci nisu objavljeni, pretpostavlja se da je i ovdje riječ o ljudima iz Bosne i Hercegovine iako treba dopustiti i mogućnost da je riječ o povratnicima iz dijaspore.

Ako bismo zbrojili ova dva podatka i ako je riječ o Hrvatima iz BiH, ispada da su iz BiH samo u Njemačku i Hrvatsku prošle godine odselila 31.794 Hrvata! (Yeeeeee! op.urednistv)

Prema podacima Unije za održivi povratak i integracije u BiH koja preko svojih aktivista zbraja podatke s terena, od polovine 2013. do kraja 2016. godine BiH je napustilo oko 90.000 građana. Najviše se to odnosi na Hrvate iz BiH piše Faktor.ba.

 

Istovremeno podatka o tome koliko je drugih, recimo onih koji nisu ni Hrvati ni Srbi, napustilo i napušta BIH nećete naći. MVP RH pod udarom je zahtijeva za putovnicama, zadnjih dvije godine. Bit će su to sve Hrvati iz BIH. Potom, redovi građana BIH stoje pred stranim ambasadama i konzulatima širom BIH, to su bit će isto tako sve listom Hrvati iz BIH koji ne žele da se isele s RH putovnicom nego kao patrioti BIH traže vize.

Statistika kaže da na jednog Hrvata iseli 2.5 Bošnjaka i 1.5 Srbin. No mi nećemo to zaključiti jer to je fašizam.

poskok.info