MEDIJI SAZNAJU ŠTO TUŽITELJSTVO NE ZNA: Prvooboljeli od koronavirusa izlazio je više puta iz države u drugom i trećem mjesecu

Cijela država bavi se pitanjem je li prvooboljeli od koronavirusa u Mostaru boravio u inozemstvu, ili je pak koronavirus dobio u Mostaru, kako on u reagiranju tvrdi.

Institucije u BiH već barataju podacima da je oboljeli u nekoliko navrata ulazio i izlazio u BiH, nekada sam, a nekada u pratnji, kako u veljači, tako i u ožujku.

Sredinom veljače izašao je iz BiH, kao i početkom ožujka, i krajem siječnja. U ožujku se vratio isti dan, u veljači nema podataka kad se vratio, pa tako nije jasno dokle je u EU mogao doći, saznao je ekskluzivno hercegovina.info.

Navodno je i osoba koja je prigodom putovanja bila u njegovoj pratnji također testirana na koronavirus, a nije pozitivna.

Prvooboljeli je lokalni gospodarstvenik, koji je usred epidemije koronavirusom s upalom pluća upao na Odjel za plućne bolesti, umjesto na Infektivno Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru. Liječnik koji ga je primio nalazi se u samoizolaciji, a nije suspendiran, premda je Sveučilišnu kliničku bolnicu uvalio u nemale probleme. Na koronavirus je pozitivna supruga prvooboljelog i najmanje jedna radnica, koja je i rodila.

Iz svojih izvora Poskok.info saznaje da Granična policija u BIH još uvijek nije dobila nikakve upite iz Tužiteljstva o prelasku granice dotičnog. Iako su u medijima saznali kako Tužiteljstvo pokreće istragu oko cijee priče.

Što će reći da i ovaj put mediji rade posao koji ne rade oni koje za to plaćamo.