Published On: Mon, Oct 5th, 2015

MEDICINA Dječaku se vrat odvojio od ostatka kralješnice, no liječnici su ga uspjeli spasiti

VIDEO: ČUDO NAKON TEŠKE NESREĆE Dječaku se vrat odvojio od ostatka kralješnice, no liječnici su ga uspjeli spasiti

Nakon teške prometne nesreće, šesnaestomjesečni Jackson Taylor doživio je čudesan oporavak, koji nitko nije mogao sa sigurnošću prognozirati.
Prometna nesreća u kojoj je mališan stradao sa svojom majkom i sestrom ostavila je dramatične posljedice, no uz pomoć vrhunskog tima doktora – dječak će nakon oporavka imati normalan i zdrav život.
Prilikom velike brzine, automobil kojim je upravljala dječakova majka udario je u drugo vozilo i izazvao strašnu nesreću u kojoj je malenom Jacksonu glava doslovno razdvojena od vrata. Došlo je, naime, do razdvajanja jednog od vratnih kralježaka od ostatka kralješnice.
No, vrhunski tim doktora nakon višesatne operacije uspio je učiniti pravo čudo i spojiti kralježak s ostatkom kralješnice.
– Malo koje dijete bi moglo preživjeti ovu tešku nesreću, a kad bi i preživjeli kvaliteta života bi se drastično smanjila i vjerojatno ne bi mogli voditi samostalan život – izjavio je kirurg Geoff Askin.
Dječak sada ima posebno pomagalo koje će morati nositi narednih osam mjeseci kako bi tijelo bilo stabilno i kako bi proces oporavka prošao u najboljem redu.
Pogledajte video.