Published On: Čet, velj 4th, 2021

Medak u Otvorenom: Čovjek s pendrekom vodi zdravstveni stožer, o čemu mi pričamo?

U VEČERAŠNJOJ emisiji Otvoreno HTV-a raspravljalo se o otvaranju kafića i restorana.

Gosti su bili sindikalist Vilim Ribić (?!), ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, Marin Medak iz Nacionalne udruge ugostitelja, Mostov Nino Raspudić i predsjednik HSLS-a Dario Hrebak. Iz udruge Glas poduzetnika, koja je organizirala današnji prosvjed na Trgu, u emisiji nije gostovao nitko.

“Mi nismo protiv epidemiologa i struke. Prije svega se mora platiti i mogu ostati zatvoreni, kao što je Njemačka platila 75 posto. Restorani sad mogu doći do 35 posto i to je plafon. Mjere su od prvog dana postavljene pogrešno, propisano je tko smije, a ne što se smije.

Čovjek koji je na čelu policije, čovjek s pendrekom vodi zdravstveni stožer, o čemu mi pričamo? Sustav je napravljen izrazito neprofesionalno, nije po pravilima struke. Politika ne smije ulaziti u odluke struke, a to se cijelo vrijeme radi, i donose se odluke tko smije, a ne što se smije”, rekao je Marin Medak.

“Ja se ne mogu složiti da postoje dvostruki kriteriji”, rekao je ministar Aladrović. Rekao je da treba odvojiti zdravstveni dio i gospodarski dio. Tvrdi da država efikasno pomaže poduzetnicima.