Published On: Čet, ruj 2nd, 2021

McDonald’su u Oregonu fali radnika, zapošljavaju 14-godišnjake

McDonald’s je odbio komentirati ovaj potez franšize.

Podružnici McDonald’sa u Oregonu nedostaje radne snage te je uputila poziv 14-godišnjacima i 15-godišnjacima da se prijave za posao u restoranu.

Franšiza Biddle Road u Medfordu prije dva tjedna stavila je transparent ispred svoje trgovine pozivajući mlađe građane da se prijave za posao.

Poslovnice koje prodaju brzu hranu, ali i drugi ugostiteljski objekti u SAD-u, već neko vrijeme imaju problem s pronalaskom djelatnika unatoč tome što se ublažavaju mjere ograničenja, piše BBC, prenosi Index.hr.

McDonald’s odbio komentirati

Heather Kennedy, voditeljica restorana Medfordu, rekla je za Business Insider da nije bilo ovakvog nedostatka radne snage u 40-godišnjoj povijesti njezine obitelji, koja upravlja franšizom McDonald’s.

U početku je pokušala privući više radnika podižući minimalnu plaću u restoranu na 15 dolara po satu, ali to nije izazvalo previše interesa. No kada je uputila poziv za posao mlađima od 16 godina, odmah je dobila više od 25 novih prijava.

McDonald’s je odbio komentirati ovaj potez franšize.

Američki zakoni o radu

Američki zakoni o radu razlikuju se od države do države, ali je u Oregonu dopušteno zapošljavanje osoba od 14 i više godina u poslovima koji ne predstavljaju fizičku opasnost, kao što je rad u ugostiteljskim objektima, sve dok im radno vrijeme omogućava nastavak školovanja.

U Sjedinjenim Državama se bilježi veliki nedostatak radne snage zbog straha od zaraze covidom. Dodatno, škole su i dalje zatvorene te mnogi roditelji ostaju kod kuće kako bi brinuli o djeci. Posebno je teško naći radnike za manje kvalificirane i slabije plaćene poslove.

Dnevnik.ba

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x