Published On: Tue, Jul 21st, 2020

MAZALICA: Važno je zdravstevno ojačati, kako bi bolest trajala što kraće i bila pobijeđena doma, a imunitet postao kolektivni

BANJALUKA – Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica, koji je pozitivan na virus korona, izjavio je  da se osjeća jako dobro i da već pet dana nema nikakvih simptoma, a četiri dana niko od članova porodice.

On je rekao da su, osim njega, na virus pozitivni supruga i sin, dok je kćerka negativna.

“Sin je prvi imao simptome tako da pretpostavljamo da nas je on zarazio. Svi smo dobro i nalazimo se u obiteljskoj vikendici u okolini Banjaluke”, naveo je Mazalica.

Ističući da je od epidemiologa i drugih ljudi saznao da u posljednje vrijeme virus korona ima kraći period inkubacije i da se lakše i brže širi na otvorenom prostoru, Mazalica je savjetovao građanima da nose zaštitne maske, čak i na otvorenom.

On je rekao da građani koji dobiju simptome slične virusu korona, a to su blaga temperatura, malaksalost u mišićima, produktivni kašalj, treba da konzultiraju svog lječnika i uzmu terapiju sa antibioticima i različitim vitaminima i suplementima koji pomažu organizmu da se izbori protiv virusa i spriječe dalji negativan razvoj bolesti.

“Najbolje bi bilo da se što više građana izbori sa virusom bez opterećivanja zdravstvenog sistema i Covid bolnica jer će se ovaj virus očigledno širiti i dalje. Naša borba sa ovim virusom je u suštini određena sposobnošću našeg zdravstvenog sistema da pruži podršku svim građanima kojima je potrebna”, rekao je Mazalica, koji je 15. jula objavio na “Twitteru” da je pozitivan na virus korona.