Published On: Pon, srp 22nd, 2019

Mazalica: Šarović je igrač političkog Sarajeva, pokušava vratiti pitanje Pelješkog mosta na dnevni red

Zamjenik šefa Kluba zastupnika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica ocijenio je da predsjednik SDS-a Mirko Šarović očigledno radi u interesu političkog Sarajeva kada izjavljuje da će Hrvatska definitivno odlagati nuklearni otpad na Trgovskoj gori blizu Novog Grada, iako o tome nije donesena odluka, i da se to, kao i pitanje gradnje Pelješkog mosta treba ponovo naći na dnevnom redu Predsjedništva BiH.

Mazalica je istaknuo da Šarović, putem problema u vezi sa Trgovskom gorom, nastoji da na dnevni red vrati pitanje Pelješkog mosta, iako je Narodna skupština nedavno potvrdila izjavu srpskog člana Predsjedništva BiH, prema kojoj je po vitalne interese Srpske veoma štetan zaključak o prihvaćanju službenog stava Predsjedništva o nastavku izgradnje mosta Komarna-Pelješac, koji je donesen bez konsenzusa na sjednici Predsjedništva.

– Šarović pokazuje da mu ništa ne znači odluka Narodne skupštine Republike Srpske koja je sa ogromnom većinom podržala stav srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika. On dokazuje da ne poštuje odluke Narodne skupštine Republike Srpske – rekao je Mazalica Srni.

On podsjeća da, prema posljednjim informacijama, vlasti u Hrvatskoj nisu ni donijele odluku da će nisko i srednje radioaktivni nuklearni otpad biti odlagan na Trgovskoj gori.

– Narodna skupština je, između ostalog, nedavno usvojila zaključak da svi predstavnici Srpske u zajedničkim institucijama utiču na Hrvatsku da se spriječi odlaganje radioaktivnog materijala na Trgovskoj gori. Vijeće ministara, u kome su Šarović i drugi srpski predstavnici, nisu do sada ništa uradili na rješavanju tog pitanja – objasnio je Mazalica.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je da, nakon potvrda iz Hrvatske da definitivno namjerava da gradi odlagalište radioaktivnog nuklearnog otpada na Trgovskoj gori u blizini Novog Grada, ne preostaje ništa drugo već da se to, kao i pitanje gradnje Pelješkog mosta ponovo nađu na dnevnom redu Predsjedništva BiH.

On je istaknuo da je bilo pogrešno, ishitreno i zbunjujuće to što je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pokrenuo vitalni entitetski interes u Narodnoj skupštini Srpske u vezi sa zaključcima Predsjedništva o Pelješkom mostu.

Ministarstvo za zaštitu životne sredine i energetiku Hrvatske potvrdilo je danas da nije donesena odluka da će nisko i srednje radioaktivni nuklearni otpad biti odlagan na Trgovskoj gori u blizini granice sa BiH, te da to pitanje još razmatraju Hrvatska i Slovenija.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare