Published On: Čet, srp 18th, 2019

Mazalica: Preglasavanjem Dodika u Predsjedništvu povrijeđen je nacionalni interes RS-a

U Banjoj Luci je u tijeku posebna sjednica Narodne Skupštine Republike Srpske na kojoj će zastupnici izjasniti o potvrđivanju izjave predsjedatelja Predsjedništva BiH Milorada Dodika, da je po vitalne interese Srpske štetan zaključak o službenom stavu BiH u vezi sa nastavkom izgradnje mosta Komarna-Pelješac.

Najvažniji interes Srba u Republici Srpskoj je što više Srpske, poručio je predsjedatelj Predsjedništva BiH.

Dodik je, tijekom rasprave o prijedlogu odluke o potvrđivanju izjave srpskog člana Predsjedništva BiH, prema kojoj je po vitalne interese Srpske veoma štetan zaključak o prihvaćanju službenog stava BiH o nastavku izgradnje mosta Komarna-Pelješac, donesen bez konsenzusa na sjednici Predsjedništva, naveo da je jedina kompanija iz Srpske koja može raditi međunarodne poslove Integral inženjering Slobodana Stankovića.

Dodik je u replici naglasio da kada bi u Srpskoj vladala diktatura, zastupnici poput Draška Stanivukovića, koji se fotografirao sa okorjelim kriminalcima – braćom Ćulum, ne bi smjeli progovoriti, prenosi RTRS.

On je rekao da vlast u Republici Srpskoj čini napore da poboljša život u Srpskoj, od ulaganja u zdravstvo, do stvaranja uvjeta za povećanje plata i mirovina.

– Borimo se da Republika Srpska bude država – naglasio je Dodik.

Zastupnik SNSD-a Srđan Mazalica ocijenio je tijekom rasprave da je vitalni interes Republike Srpske povrijeđen zaključkom za koji su glasali članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić, a predsjedavajući Dodik bio protiv, prenosi RTRS.