Published On: Pon, svi 26th, 2014

Maturantkinja koja je oduševila haljinom: Suprostavila sam se mentalitetu

Maturantkinja iz Tivta u Crnoj Gori, Valentina Ljubojević, pojavila se na tradicionalnom defileu gradom u potpuno neobičnoj haljini kojom je dokazala da je iznimno kreativna osoba i veliki humanitarac.
Valentinina haljina skorjena je od starih novina, a jedini “ukras” koji je nosila bio je karton na kojem je bio ispisan humanitarni broj za slanje SMS-a za pomoć ugroženima u poplavama. “Ovo što sam ja uradila uradio bi svatko iz mog grada samo da ima hrabrosti da se suprotstavi našem mentalitetu. Želim zahvaliti svima koji su me podržali. Ovu haljinu sam odlučila da nosim još davno, a nakon poplava u Srbiji i Bosni i Hercegovini ona je dodatno dobila na značenju “, rekla je Valentina. Na svom Facebook profilu napisala je da je željela skrenuti pozornost, a nije željela niti je očekivala publicitet.
 
“Ugodno sam iznenađena i drago mi je da me ljudi diljem Balkana podržavaju. Između ostalog, htjela sam da skrenem pozornost djevojkama i roditeljima koji bacaju stotine eura na maturalne haljine. U mom gradu, na defileu maturanata se pojavi ogroman broj ljudi, od kojih je polovica maturantska rodbina, a druga polovica nije došla zbog nas maturanata, nego zbog naših haljina i vidjeti tko što etiketu nosi i koliko koja haljina košta. Tako da ova haljina predstavlja neki vidi protesta tom mentalitetu “, kazala je Valentina dodavši da njena kreacija predstavlja nju i njenu osobnost, prenosi Klix.ba.