Published On: Sri, ruj. 30th, 2015

MASOVNI PROSVJEDI ZATVORENIKA ŠIROM BIH: Ne može samo Jerko imati wifi šifru!

Nakon što je Jerko Lijanović Ivanković, postavio facebook status kada je   priveden u istražni zatvor u Sarajevu, zatvorenici širom Bosne i Hercegovine najavili su masovne zatvorske prosvjede ukoliko upravitelji zatvora odmah i bez odgode ne oodobre otvoreni wifi pristup svima zatvorenima u zemlji, kazano je u priopćenju udruge “Patriote” iz Zenice – najvećeg zatvorskog udruženja u zemlji.

Mi se godinama ubijamo od dosade, dok upravitelji zatvora wise na fejzbucima i skidaju pornografiju. Želimo prozor u svijet i to odmah, kazao je predsjednik ove udruge koji je želio ostati anoniman.

Oni tvrde da svi građani BIH moraju biti jednaki po zakonu u pravima i obvezama pa tako i zatvoreni građani.

Iz NRSZB nisu dugo čekali na ove optužbe. Oni su  uzvratili priopćenjem da gospodin Jerko Ivanković Lijanović već odavno ima razvijen prijedlog poticaja na širenje mreže besplatnog zatvorskog interneta. NSRZB naime predlaže da država da poticaje zatvorenicima na uvođenje wifija po ćelijama. Jerko bi onda kreirao šifre  a svi zatvorenici u zemlji bili bi mu dužni uplatiti 50% poticaja. (izvor nsrzb.org)

Jučer je u zatvorskoj jedinici u kojoj boravi Lijanović umalo došlo i do fizičkog okršaja. Jedan zatvorenik iz Glamoča prepoznao je Lijanovića te nasrnuo na njega nastojeći mu nanijeti povrede udarcima nogom i  riječima “Kome ćeš  ti stoku krasti da  ti oca lopovskog” no čuvari su ljutitog Glamočanina smirili ne dozvolivši mu da udari ovog uglednog građanina BIH kojeg su i najneovisniji, sveprisutni i najugledniji intelektualci i akademici u zemlji hvalili kao dobar primjer uspješnog ekonomiste i borca protiv korupcije. A hvalili su i njegove mercedese kao pouzdane i udobne aute.

Jedan dio zatvorenika pobunio se da im Lijanović duguje 100KM za glas te su se okupili oko njegove ćelije, no na vratima ćelije stajala je transkrip izjave Valentina Inzka koju je dao u emisiji FaceTV-a kako te navode o prodaji glasova tek treba dokazati. Inzko je inače jučer pobjegao u Austriju i daljnje izjave o svojoj umješanosti u projekt pljačke Federacije za račun Hypo banke ne želi davati.

Vlasti za sada ne izlaze s izjavom hoće li ili neće uveasti wifi zatvorenicima no Kemal Čaušević, najnasmješeniji BH kriminalac,  najavio je da u zatvor nema šanse ući dok se ne uvede wifi. Dodao je da će nabiti rogove svim političarima pred kamerama ako se to ne uradi.

 

Slavo Kukić
U izjavi za Al Jazeeru koja je tražila komentar na privođenje nekadašnjeg naočitog i obrazovanog pulena Platforme, vlade koju je i sam hvalio i podupirao,  ugledni profesor nauka i znanosti dr. Slavo Kukić kazao je da nema komentar i da žuri na predavanja. Na drugo pitanje novinarke da li žuri u Lijanovićevom sponzorskom vozilu ili u vlastitom također nije imao komentar što je jako čudno i znak da se nešto jako važno događa u BH politici budući da ovaj ugledni građanin BIH uvijek ima komentar na sve.

prvo OUUdruga Patriot najavila je za danas i osnivanje zatvorskih plenuma širom BIH a razmišlja se da za prve goste pozovu Igora Štiksa i Borisa Budena koji su u Banja Luku došli na besplatne ćevape i čvenk sa BH NGO mafijom koja je osmislila još jedno fino pranje love. Zatvorenici se nadaju da bi ova dva ugledna mislioca jučerašnjice nekada mogli nešto jedanput i besplatno ispredavati.

darko_brkan_goldengate_863015705Darko Brkan, oveći borac za prava sirotinje,  ponudio je tužiteljstvu BIH jedan od svoja četiri stana ako žele da gospodinu Lijanoviću osiguraju zatvor  tipa “kućni pritvor” s ograničenim kretanjem ukoliko njegovo prisustvo unosi nemir među zatvorenike u BIH. Brkan kaže da su svi stanovi top namješteni a da se wifi lovi iz Hotela Europa. Brkan traži samo 7000 eura mjesečno najamnine od države. No iz zatvorske uprave su već odgovorili kako je Jerko Lijanović do početka suđenja raspoređen u prostore zatvorske klaonice. Tamo je odvojen od ostalih zatvorenika a kaže da se tamo i osjeća prirodnije.

Ministar sigurnosti BIH Mektić najavio je istragu oko toga tko je dao Jerki wifi šifru u zatvoru. Očekuje se, kažu, stegovni postupak.

Dvojica ranije pritvorenih članova NSRZB-a koji su se igrali bombom oko vozila HDZ zastupnika u Zenici, koja je eto jebi ga eksplodirala, iako su oni mislili da neće, nisu se izjasnili hoće li protestirati protiv Jerke.

poskok.info

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer