Published On: Sun, Sep 27th, 2020

Masovni prosvjed u Londonu protiv korona-mjera: J…. vaše cjepivo

Tisuće protivnika restriktivnih mjera, među kojima i protivnici cijepljenja, okupile su se u središtu Londona u subotu, usprkos policijskim upozorenjima o kršenju mjera fizičkog razmaka. Među glavnim govornicima bio je i ekscentrični teoretičar zavjera David Icke.

Icke se popeo na binu postavljenu na Trafalgarskom trgu i glasno uzviknuo “Sloboda! Sloboda!” na prosvjedu koji je nazvan: “Mi ne pristajemo.”

Neke od poruka na plakatima bile su: “Ne obveznom cijepljenju”, “Je*eš vaše cjepivo” i “Covid-1984”, referirajući se na distopijski roman Georgea Orwella 1984.

Londonska policija ispraznila je trg nakon sukoba s prosvjednicima, pri čemu ih je nekoliko ozlijeđeno.Policija navodi da je morala rastjerati prosvjednike jer se nisu pridržavali fizičkog razmaka ni nosili maske, zbog čega nisu bili izuzeti od pravila o ograničenju okupljanja na samo šest osoba.

“Želimo biti jasni, ovaj prosvjed više nije izuzet od pravila”, objavila je policija na Twitteru.

“Danas smo došli ovamo javno pokazati individualno i kolektivno samopoštovanje”, rekao je Icke okupljenima. “Nećemo predati kontrolu nad svojim životima i živote svoje djece ljudima poput ministra vanjskih poslova Matta Hancocka”, kazao je. “Nalazimo se usred nevjerojatne, skoro nezamislive prevare”, dodao je.

Ickeov profil na Facebooku blokiran je u svibnju zbog širenja dezinformacija o pandemiji koronavirusa.