Published On: Pon, lis. 9th, 2017

Masovna predaja ISIS-ovih džihadista u Iraku: “Spremni smo za posljednju borbu”

Borba protiv ISIS-a u sjevernom iračkom gradu Hawija je završena, a stotine džihadista su se predale vladinim snagama, javljaju svjetski mediji.

Iako su se ranije zaklinjali na “borbu ili smrt”, džihadisti su se masovno predali i odvedeni su u kurdski centar za ispitivanje na sjeveru Iraka. Gubitak ovog velikog uporišta u četvrtak označio je ogroman poraz za ekstremističku skupinu, čiji borci su do sada uvijek izabirali samoubojstvo umjesto predaje.

“Spremni smo za posljednju borbu protiv ISIS-a u Iraku”

ISIS još uvijek drži pod okupacijom sela zapadno od Hawije te koristi autobombe u napadima na vladine snage. Također su zapalili izvore nafte kako bi otežali zračne napade na svoja okolna uporišta. Lokalno stanovništvo je pozdravilo napredak vladinih snaga i zahvalilo im na oslobođenju.

Od kad je započela borba za ovo područje 21. rujna, službenici su objavili da se predalo više od 200 džihadista. ISIS sada kontrolira samo mala područja uz sirijsku granicu. Vladine snage i koalicija su izjavili da su spremni za posljednju borbu protiv terorista u Iraku.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer