Published On: Sri, kol 15th, 2018

MASOVNA ČISTKA U VENEZUELI Uhićen general zbog atentata na Madura, sudit će mu se zbog pokušaja ubojstva predsjednika, a ovo je samo početak

Jedan venezuelanski general uhićen je i sudit će mu se zbog sudjelovanja u atentatu na predsjednika Nicolása Madura. Tako je venezuelanski državni tužitelj otkrio kako su pred sud jučer izvedene tri osobe građanin Juan Requesens, pukovnik Pedro Zambrano i general Nacionalne garde Alejandro Pérez.

Od 4. kolovoza zbog pokušaja atentata uhićeno je 14 osoba, a tog dana dva drona eksplodirala su na vojnoj paradi u Caracasu, a Maduro tvrdi da je on bio meta napada. No, broj uhićenih osoba još će porasti te državni tužitelj tvrdi da je za sudjelovanje u pokušaja atentata osumnjičeno čak 34 osoba.

Najveća pretnja za Madura su njegovi ljudi

Uz generala Pereza i pukovnika Zambrana, u zatvoru je i bivši narednik Nacionalne garde Juan Monasterios.

Zambrano i Monasterios okrivljeni su i za napad na vojnu bazu 2017. godine, a izdat je i nalog za uhićenje nekadašnjeg predsjednika parlamenta Julija Borgesa, jednog od najpoznatijih venezuelanskih opozicijskih figura, koji živi u egzilu u Kolumbiji. On je nakon svih saznanja izjavio da najveću prijetnju za Madura predstavljaju njegovi ljudi u uniformama koji su stajali iza njega.

Reuters

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare