Published On: Wed, Feb 15th, 2017

MASKE PADAJU: SDP za daljnju etnički podjelu, i protueuropski put, ne žele jačanje države, zanima ih samo vlastiti fued…

Socijaldemokratska partija BiH pripremila je za danas tekst rezolucije kojom predlaže da Predstavnički dom FBiH osudi demokratske inicijative za okrupnjavanjem zemlje, točnije njenu federalizaciju države . Očito je da je SDP-u cilj daljnja  etnonacionalna podjela zemlje koju Dayton svakim danom prouzrokuje te daljnje snaženje separatističkih tendencija, budući da Dayton potiče iste.
Prijedlog rezolucije podnio je poslanik SDP-a u Parlamentu FBiH Damir Mašić, koji još uvijek nije izbačen iz SDP-a BH premda je učio fatihu osuđenom ratnom zločincu Deliću, javno i pred kamerama. O ovoj sramotnoj inicijativ koja ima za cilj zamrznuti našu zemlju u ovom birokratskom ludilu  bi se današnjoj redovnoj sjednici trebali izjasniti poslanici Predstavničkog doma FBiH.

U rezoluciji se pozivaju odgovorne institucije, tijela, organi, politički subjekti i pojedinci na obustavu, ukidanje i napuštanje svih oblika djelovanja koji potiču da podjeljenu  državu BiH na 14 federalnih jedinica,  pokušaju racionalizirati, te se traži da BIH ostane ovakva. Analitičari smatraju da je cilj SDP-a zapravo nacionalistički jer ovaj model omogućuje prevlast jednog naroda u FBIH, nad Srbima i Hrvatima što je suprotno Ustavu FBIH. S ovom inicijativom, SDP koji bi se naročito morao skrbiti o pravima manjih naroda u FBIH definitivno se potvrđuje kao nacionalistička stranka. Na žalost.

Zanimljivo je da je SDP ovim priopćenjem nesvjesno  udario protiv Gariba Sandžaka te traži njihovo privođenje zbog otpora provođenja odluka Ustavnog suda BIH:
Pravosudna i policijska tijela i organi naše zemlje pozvana su na neodložno provođenje istražnih mjera i sankcionisanje odgovornih za neprovođenje presuda Ustavnog suda BiH i drugih sudova u državi, čime se neposredno podriva ustavni poredak i teritorijalni suverenitet države te omogućava i podstiče ugrožavanje temeljnih ljudskih prava i sloboda građana.

Dakako SDP BIH pod ovim misli samo na provođenje onih odluka Ustavnog suda BIH koje odgovaraju većinskom nacionalizmu, dok se javno zalažu za očuvanje Izbornog zakona koji je proglašen neustavnim. Inače političke stranke ne bi trebale vršiti pritiske na sudove i policiju. I to vrijeme je nekako prošlo s Lagumdžijom.

Premda je Damir Mašić, javno tražio da se građanima koji politički ne misle kao on uskrate građanska prava, recimo priliko kadroviranja u diplomaciju, u predloženoj rezoluciji sada licemjerno poziva na dosljednu primjenu zakonske regulative u BiH kojom je zabranjen svaki oblik segregacije i diskriminacije građana, uz poštivanje individualnih i kolektivnih prava i sloboda i osiguranje jednake dostupnosti znanja iz oblasti jezika, kulture i naslijeđa svih građana u BiH kao temelja razvoja bh. društva kao pluralne, tolerantne društvene zajednice, a pravosudna tijela se pozivaju da najoštrije sankcionišu provodioce, štićenike i promotore neustavne prakse segregacije i diskriminacije stanovništva u cijeloj državi Bosni i Hercegovini.

Iako postoji video dokaz, da je upravo Mašić, tražio, da se pripadnicima druge nacije, i druge političke ideje uskrate građanska prava u BIH , on je u stanju preko usta izvaliti ovako nešto.

Na ovoj fotografiji vidimo malog Mašića, kako uči fatihu osuđenom ratnom zločincu Deliću, koji je bio jedan od vrhova udruženog zločinačkog projekta čišćenja BH građana na teritoriju koji nije prihvaćao šerijatska pravila ratovanja. Đe se na fotki skrio Čamber? Isti Mašić će osuditi doček Darija Kordića, što znači da nije svaki zločinac isti u BIH.

Doduše radi se o stranci koja je šurovala s ustašama, dok danas lamentira drugima o antifašizmu.Pa ovaj istup  Damira Mašića shvatite kao isključivo njegov jeftini pokušaj vraćanja na političku scenu.

BIlo bi bolje da odgovori kada će se SDP ispričati za pljačku građana FBIH od 2010-e do 2014-e kada su Lijanoviću i Hadžiću omogućili enormno bogaćenje. I da kažu, tko , kada i kako je zaustavio istragu protiv Lagumdžije. Možda im tada netko i povjeruje.

Jedino što možemo pohvaliti kod štovatelja Rasima Delića, i intimusa Vjekoslava Mac Čamber, autora nekoliko knjiga u čast NDH, kojeg je upravo SDP postavio u direkciu za nekakve europske poslove, po onoj, da valjda ustašoidi to najbolje čine, jeste odličan outfit. Što se kaže, tko nema u glavi…

Poskok.info