Published On: Sri, stu 22nd, 2017

MASKE PADAJU: Lijeve i desne nacionaliste u Sarajevu spojila mržnja prema manjima

SDP,  i DF, lijevi bošnjački nacionalisti koji se u šali nazivaju socdemokratama, uputili su nedavno u Parlament Federacije BiH Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, a sadržaj njihovog prijedloga naišao je na odobravanje kod bismilah partije koja prijeti ratom – SDA.

Aljoša Čampara, nacionalist, član Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA), kazao je za Klix.ba da sadržajno podržava navedeni prijedlog, poručivši da je on kompatibilan i u suglasnosti s prijedlogom SDA.

“Slažemo se o izbornim jedinicama u Federaciji BiH. Dobro bi bilo prijedlog detaljno razmotriti u redovnoj parlamentarnoj proceduri Parlamenta Federacije BiH, kao i riješiti eventualne pravne nejasnoće u vezi s nadležnostima vezanim za Dom naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine”, kazao je Čampara. Nacionalist.

Nacionalisti iz SDP-a i DF-a, predlažu da se iz svake županije i kantona bira po jedan izaslanik iz svakog konstitutivnog naroda i ostalih, ako takav postoji u županijskoj skupštini, a upravo tu odredbu Ustavni sud BiH proglasio je neustavnom i stavio izvan snage jer je omogućavala da jedan narod bira drugome političke predstavnike. Konkretnije ta odredba omogućavala je da se iz većinskih bošnjačkih županija izabere trećina izaslanika u Hrvatski klub Federalnog doma naroda, dovoljno da se iabere federalna izvršna vlast bez onih političkih stranaka koje su dobile većinsku potporu hrvatskih birača.

Ukoliko u županijskoj, odnosno kantonalnoj skupštini ne bi bilo izabranih zastupnika iz svakog od konstitutivnih naroda, onda bi se izaslanici birali s lista koje su dobile najveći broj glasova.

 

Socijaldemokratske stranke u Europi inače, puno su radile na rušenju komunizma. Svugdje osim u BiH. U BIH su komunisti, umjesto da su srušeni, preuzeli šak i RSE. Koji je godinama rušio komunizam. Nacionalisti Sarajeva danas su okupirali mnoge punktove koji su u svijetu prepoznati kao “lijevi i antinacionalni”. Kako je moguće da međunarodna zajednica to trpi nije jasno. Socijaldemokratska praksa Europe je također i federalizam i posebna briga o tome da u višenacionalnim državama ne dolazi preglasavanja većih kolektiva nad manjima. Cijela Europa počiva na socijaldemokratskom principu uvažavanja različitosti, konsocijaciji, suživotu. Samo je bosanski socijaldemokratizam mutirao u demokraturu, torturu lažne ljevice koja je konačno raskrinkana.

Narodu u FBIH je dosta podjela. SDP je već isuviše puta unio ogromne podjele među Hrvatima i Bošnjacima. Bilo bi dosta.

 

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x