Published On: Uto, lis 6th, 2015

MAŠALA: Predsjedništvo kupuje limuzinu od 200.000 KM


Da Predsjedništvo BiH ne muči muku s besparicom dokazuje oglas koji je objavilo u prošlotjednom izdanju „Službenog glasnika BiH“ – kupuje novi službeni automobil visoke klase čija je cijena oko 171.000 maraka bez PDV-a. Marka limuzine nije navedena..

Prema oglasu, radi se o otvorenom postupku, a „kriterij za dodjelu ugovora je da ponuđač dostavi najnižu cijenu“. Rok za podizanje dokumentacije istječe u petak, a za prijem ponuda 13. listopada do 11 sati.

Koji će od tri člana Predsjedništva BiH  koristiti novu limuzinu, nemoguće je saznati i očigledno se, bar za sada, radi o najstrožoj tajni.
predsjednistvo-bih-

Inače, članovi Predsjedništva BIH Dragan Čović, Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović koriste službene automobile marke „audi A8“ sa svom mogućom najsuvremenijom opremom  koji su u odličnom stanju.

Prošle godine Vijeće ministara donijelo je novi pravilnik o službenim vozilima u državnim institucijama koji je stupio na snagu s prvim danom 2015. Aktualni saziv Predsjedništva BIH malo nakon što je preuzeo dužnost, pobunio se protiv tog pravilnika i zatražio je da  svojim internim aktima regulira nabavku i korištenje službenih vozila.

Mimo pravilnika

Prema usvojenim propisima, pravo na službeni automobil visoke klase u vrijednosti do 130.000 maraka imaju sva tri člana Predsjedništva BiH, a na limuzine čija je vrijednost do 100.000 maraka državni ministri, predsjednici Ustavnog suda BiH, Suda BiH i glavni državni tužitelj.

Zamjenici državnih ministara i rukovoditelji državnih institucija imaju pravo na korištenje službenih vozila čija vrijednost ne prelazi 50.000 maraka. Prošle godine, prema službenim podacima, na održavanje službenih vozila državne institucije potrošile su blizu 400.000 maraka.

Dnevni list

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare