Published On: Fri, Apr 13th, 2012

MAŠALA PATRIOTE: Umjesto tužbe za genocid, novinar Hadžić Turskoj nudi posao!?

Damir HadzicNajmiliji Zlatkov reket, novinar  Hadžić, uhljebljen kao ministar prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine, ispred partije koja je svojedobno prozivala lječnika Ljubića koji je s  prije Hadžića prometovao na tom mjestu,   boravi u službenoj posjeti agresorskoj  Turskoj. Tamo je  kazao  za agenciju Anadolija da postoji mogućnost da Turska dobije koncesiju za izgradnju južne trase autoceste na koridoru Vc kroz BiH. Hadžić dakle u Tursku nije otišao uručiti optužnicu za agresiju i genocid Turskoj. Nego nudi posao. Bez natječaja naravno. Ako nema Imamovića više po Sarajevu, ima ih po Anadoliji. A i Turski instituti nisu ozvučeni ko Bošnjački…

Hadžić je u intervjuu za ovu agenciju kazao da je održao nekoliko sastanaka s agresorskim turskim tvrtkama u vezi s izgradnjom južne trase autoceste na ovom paneuropskom koridoru koji prolazi i kroz BiH.

Potvrdio je da postoji mogućnost da genocidna Turska dobije poseban model suradnje s Bosnom i Hercegovinom na ovom projektu.

Hadžić je naglasio da južna trasa autoceste na koridoru VC povezuje Sarajevo s Jadranskim morem i da BiH trenutno nema srestava da financira ovaj projekt, ali da se razmatra mogućnost suradnje s međunarodnim financijskim institucijama.

Naglašavajući stratešku važnost ovog projekta, novinar Hadžić je rekao da izgradnja ovog dijela autoceste košta oko dvije milijarde eura.

Istakao je da ekonomska suradnja dviju zemalja dobija nove dimenzije i da bi ovaj projekt mogao biti potpisan na način “izgradi, upravljaj i vrati”.

Ističući da bi ovaj model suradnje trajao 20 do 30 godina, Hadžić je rekao da se o detaljima samog ugovora mora još dogovarati.

Na upit novinara o tome šta su naredni koraci, Hadžić je kazao: “Mi ćemo izvijestiti svoje vlade o održanim sastancima i detaljima dogovora, a ako uradimo potrebne predradnje, radovi na projektu bi mogli započeti već sljedeće godine”.

Kada bi Turska platila Bosni i Hercegovini samo pola odštete za nekoliko stoljeća ekonomskog izrabljivanja  bio bi to dostatan novac za nekoliko koridora Vc. Umjesto takve državničke politike imamo izdajničku politiku SDP-a. U celofanu novog prototurskog patriotizma.

poskok.info