Published On: Sat, Aug 3rd, 2019

MASAKR Teksas: Ubijeno najmanje 18 ljudi, mnogo ozlijeđenih, napadači uhićeni

NBC govori o 18 mrtvih. Drugi mediji govore o više mrtvih, ali ne donose brojku. Policija je također potvrdila da je više ljudi ubijeno, ali nije otkrila koliko. Također, ranjen je veći broj ljudi, ali ni ta brojka nije poznata.

Policija je odmah stigla na mjesto događaja, te su upozorili građane da “izbjegavaju to područje jer napad još nije gotov”. Također su dodali da su dobili prijavu o više napadača te provode pretragu na velikom području. CNN doznaje da je zbog pucnjave angažiran i FBI.

Glasnogovornik policije Enrique Carillo rekao je da “ima više mrtvih osoba” i da je veći broj osoba ranjen. Gradonačelnik El Pasa Dee Margo je pak potvrdio za CNN da su tri osobe uhićene.

Izvor iz policije je pak za CBS News kazao kako su u pucnjavi sudjelovala dvojica napadača koji su koristili oružje tipa AK-47.

Zbog napada je zatvoreno je još nekoliko dućana, a tri zaposlenika Walmarta sakrila su se u obližnji restoran, prenosi Reuters.

Riječ je o tri žene koje su bile vidljivo potresene, a jedna od njih rekla je kako “stalno gleda kako se pucnjave događaju u drugim dijelovima SAD-a, ali nikada nije mislila da se to može dogoditi i njima”

Reuters javlja da su kupci evakuirani, a jedan video objavljen na Twitteru pokazuje kako uzdignutih ruku napuštaju trgovinu.