Published On: Uto, tra 9th, 2013

Masakr kod Mladenovca: Ubio bebu i 12 susjeda


BEOGRAD – Šezdesetogodišnji Ljubiša Bogdanović, koji je ubio 13 osoba, među kojima i jednu bebu, prvo je u svojoj kući ubio sina hicem u glavu, a potom se uputio ka kućama komšija gdje je napravio masakr, nasumično pucajući iz vatrenog oružja.
Bogdanović je jutros u zoru, u mjestu Velika Ivanča kod Mladenovca, iz vatrenog oružja na licu mjesta ubio 12 osoba, dok je jedna osoba preminula od ozljeda.
On je ušao u kuće pet obitelji i nasumično pucao, a među ubijenima su šest muškaraca, šest žena i jedna beba, prenose beogradski mediji.
Zločin se dogodio u kraju koji se naziva Prevale, a Bogdanović je zaobišao samo dvije kuće u tom mjestu.
Prema priči susjeda, Ljubiša Bogdanović je najprije ubio sina Branka i pucao u ženu Javorku, a potom je izašao iz kuće i krenuo u smrtonosni pohod u kome je napravio masakr u četiri komšijske kuće.
“U kući obitelji Stekića usmrtio je svekrvu i snaju, Danicu i Draganu, a potom u kući obitelji Despotović ubio je Mikaila i Milenu, njihovog unuka Gorana Despotovića, njegovu devetnaestogodišnju suprugu Ivanu i njihovog dvogodišnjeg sina. U sljedećoj kući obitelji Mijailović ubio je bračni par Velju i Olgu, a potom u kući obitelji Ješić ubio je majku i sina, Ljubinu i Miloša “, saznaje” Blic “.
Prema nezvaničnim informacijama, Bogdanović je potom najvjerovatnije pokušao ubiti i sebe.
U ovom trenutku, prema neslužbenim informacijama, ubojica i njegova supruga daju osnovne znakove života iu teškom su stanju. Neki mediji u Srbiji objavili su da je supruga preminula, ali to za sada službeno nije potvrđeno.
Ravnatelj policije Milorad Veljović je rekao za RTS da je 12 osoba odmah preminulo, dok je jedna osoba preminula u Urgent centru, te da ubojica nije imao policijski dosje.
Policija je blokirala prilaz svim kućama u kojima su ubijeni živjeli.
Susjedi kažu da se tragedija dogodila jutros oko 5.00 sati i da je policija dolazila i kod njih da ih obiđe i provjeri jesu li dobro.
“Tako smo saznali za masakr. On je bio miran čovjek. Ne znamo što je dovelo do ove tragedije. Čuli smo samo da je sina ubio hicem u glavu”, pričaju šokirane komšije.
Reporter B92 javio je s lica mjesta da su komšije rekle da se Ljubiša B. nije ponašao nasilno i da nije pravio probleme. Kako navode, jučer je bio “sasvim normalan”, a onda mu je “tijekom noći nešto kvrcnulo u glavi”. On je, kako kažu susjedi, mogao u svako doba ući u njihove kuće, pa čak i tijekom noći.
Ljubiša je, prema riječima Veljovića, 1991. godine učestvovao u ratnim dejstvima na prostoru Slavonije. Do prije godinu dana sa sinom je radio u jednoj slovenskoj tvrtki, a potom su ostali bez posla. Prema saznanjima glasnogovornice Hitne pomoći Nade Macure, nije bio psihijatrijski bolesnik.
Veljović je rekao da je u pet okolnih kuća preživjela samo jedna osoba i to zbog toga što je u vrijeme zločina bila na poslu.
Nije bilo očevidaca ovog zločina. Policija je ogradila mjesto zločina i obavlja očevid. Policija je i ispred Urgentnog centra.
Mjesto Velika Ivanča nalazi između Mladenovca i Topole.

Osumnjičeni za ubojstva u teškom stanju

Šezdesetogodišnji Ljubiša B., za koga se sumnja da je jutros u Velikoj Ivancu kod Mladenovca ubio 13 osoba još uvijek je u teškom stanju i bez svijesti, rekao je direktor Urgentnog centra u Beogradu Zlatibor Lončar.
Prema njegovim riječima, Ljubiša B. stigao je u Urgentni centar s prostrijelnom ranom na glavi i biće prebačen u šok sobu.
Ženska osoba koja je primljena zajedno sa Ljubišom B., prema neslužbenim informacijama njegova supruga, sada se nalazi u šok sobi, rekao je Lončar.