Published On: Uto, stu 9th, 2021

MARTINOVIĆ ZADOVOLJAN: Veoma je bitna potvrda SAD o poštivanju Washingtonskog i Daytonskog sporazuma

Specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za zapadni Balkan Gabriel Escobar razgovarao je u Sarajevu s dužnosnicima Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Osim što je ponovio poruku izrečenu i u prethodnim današnjim službenim susretima u Sarajevu – da američka administracija neće dozvoliti bilo kakve priče o ratu u Bosni i Hercegovini, Escobar je federalnim vlastima poručio da u fokus treba staviti razvoj ekonomije i rast parametara, odnosno životnog standarda građana.

To je novinarima nakon sastanka izjavio jedan od sudionika, predsjedatelj Zastupničkog doma Mirsad Zaimović, cijeneći susret konstruktivnim i sadržajnim a poruke gosta ohrabrujućim.

Domaćini su, prema Zaimovićevim riječima, prenijeli zabrinutost zbog trenutne političke krize u Bosni i Hercegovini koja stvara nesigurnost i potencijalnim investitorima te ukazali i na odlazak mladih školovanih ljudi iz Bosne i Hercegovine, nezadovoljnih ekonomskim stanjem u zemlji u kojoj se trenutno još i ‘zvecka oružjem’.

Predsjedatelj Doma naroda Tomislav Martinović veoma je zadovoljan sastankom s američkim dužnosnikom.

Prema njegovoj izjavi, bilo je riječi i o izmjenama Izbornog zakona u BiH zarad stvaranja uvjeta za fer izbore u BiH te su domaćini izvijestili Escobara o veoma neugodnoj političkoj situaciji u zemlji. Martinoviću je veoma bitna potvrda Sjedinjenih Američkih Država o poštivanju Washingtonskog i Daytonskog sporazuma, kazao je.

Na novinarsko pitanje dvojici dužnosnika Federalnog parlamenta je li razgovarano i o tome što nova vlast još nije formirana u Federaciji BiH iako je proteklo dosta vremena od posljednjih općih izbora u državi, predsjedatelj Zastupničkog doma Zaimović odgovara da je Escobar već u uvodu naznačio da ga najviše zanimaju ekonomske teme i nedovoljne stope rasta u zemlji koja pretendira za europsko članstvo.

Osim vodstava oba doma Federalnog parlamenta, sudionici sastanka s Escobarom bili su predsjedatelj zastupničkih klubova, kao i američki veleposlanik u Bosni i Hercegovini Eric Nelson./HMS/

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Mijo
Mijo
22 dana prije

Svi zadovoljni, super, znači nastavljamo po starom. Jedino Dodik iz ovoga izvlači konkretne koristi i nastavlja po svojoj špranci jer ima istinsku potporu Rusa i Kineza. Rusima i Kinezima nije drag niti mio Dodik, ali jeste njegova politika koja će iznjedriti neku korist za njih koju će oni imati na nekom drugom kraju svijeta. Na kraju krajeva jedino je Dodik u pravu tražeći svoje ovlasti koje pripadaju entitetima sukladno izvornom Pariškom sporazumu, dok druga Gago “mudro” šuti, a islamističke snage okupljene oko agende tzv. probosanskih snaga laju na mjesec, nadajući se zadržavanju dostignute crte na koju su ih doveli dosadašnji tzv. visoki predstavnici uz pomoć mita i korupcije koju su ima dale islamske zemlje iz područja petro dolara. Korupciju protiv koje se navodno bore, je politička korupcija koju su Ameri instalirali i sada bi se borili protiv nje s ciljem podilaženja islamistima u cilju očuvanja islamističke politike neodstupanja niti za milimetra od postignute crte.

Dzo
Dzo
Odgovori   Mijo
22 dana prije

Ti bi ipak trebao uzeti kantice i lopatice i to one plave.

Burek4All
Burek4All
22 dana prije

a što ovaj delija lupa… Ma šta keže, bitno je da američki s-m_radovi štuju Dejton?! E moji Hrvati, koje nesposbne budale Vas predstavljaju…